BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 66-93 Anadolu Efes

07 Haziran 2021 Pazartesi 21:13

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Karşılaşma 66-93 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. Bu sonuçla final serisinde durum 3-0 Anadolu Efes lehine sonuçlanırken, Fenerbahçe Beko 2020-21 sezonunu ikinci sırada tamamladı.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Mustafa Kemal Danabaş, Turhan Şahin, Tankut Turnaoğlu, Selahattin Baki ve İlker Dinçay da  izledi.
 
Takımımız maça; Jan Vesely, Melih Mahmutoğlu, Nando De Colo, Marko Guduric, Danilo Barthel beşiyle başladı.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan ilk periyotta televizyon molası 16-19’luk skorla geçildi. Mola dönüşü Takımımızın hücum yükünü çeken Nando De Colo’yla farkı 1 sayıya indiren Fenerbahçe Beko, Alex Perez’in üçlüğüyle öne geçti ve De Colo’nun orta mesafe basketinin ardından rakibine mola aldırdı: 23-19. Takımımız ilk periyodu Ahmet Düverioğlu’nun isabetli serbest atışlarının ardından 25-19 önde tamamladı.
 
İkinci yarıya hücumda iyi başlayan Fenerbahçe Beko, televizyon molasının 31-28’lik skorla geçilmesinin ardından hücum ritmini kaybetti ve skor tabelasında 31-37 geri düşünce koç Kokoskov’dan mola geldi (02:17). Kalan bölümde fark erimedi ve takımlar soyunma odasına 32-44’lük skorla gitti.
 
İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko, 20 sayı geri düşünce koç Kokoskov’dan mola geldi. Üçüncü periyot 47-72 tamamlandı.
 
Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu ve Nando De Colo’nun kaydettiği 8-0’lık seriyle başlayan dördüncü periyotta skor 55-72’ye gelince konuk ekip erken mola aldı. Moladan da Barthel’in smacıyla dönen Takımımız, kalan bölümde farkı eritemedi ve maçı 66-93 kaybetti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları