BASKETBOL

Zenit St Petersburg 68-73 Fenerbahçe Beko

05 Şubat 2020 Çarşamba 22:00

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 23. hafta maçında Zenit St. Petersburg’a konuk oldu. Ekibimiz, Yubileyny Sports Palace’ın ev sahipliği yaptığı mücadeleyi 73-68 kazandı.  
Leo Westermann 13 sayıya Fenerbahçe Beko’nun en skoreri olurken; onu 12 sayıyla Kostas Sloukas takip etti. Jan Vesely ve Gigi Datome 11, Derrick Williams 9, Nando De Colo  ve Malcolm Thomas 6, Nikola Kalinic 3, James Nunnally  ise 2 sayı üretti.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko maça; Kostas Sloukas, Nikola Kalinic, Nando de Colo, Derrick Williams ve Jan Vesely beşiyle başladı.

Karşılaşmada ilk sayılarımız Kostas Slouokas’tan gelirken;  Jan Vesely ve Gigi Datome’nin basketleriyle takımımız Zenit deplasmanında öne geçti(13-16). Fenerbahçe Beko, Derrick Williams’ın üçlüğüyle ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Datome ve Thomas’ın basketleriyle başlayan Sarı Lacivertliler, Westermann ile farkı 14 sayıya kadar çıkardı(18-32). Etkili hücum organizasyonlarıyla oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe Beko,  soyunma odasına 41-32 öne gitmeyi başardı.

Soyunma odasından top kayıplarıyla dönen ekibimiz, savunmada da sorunlar yaşayınca farkın 4 sayıya inmesine engel olamadı (42-46). Ancak bu bölümde Westermann’ın üçlüğüyle maça üstünlüğünü koyan Fenerbahçe Beko, farkı tekrar 8 sayıya çıkardı(45-53). Tim Abromaitis’in sayılarıyla skora ortak olmak istese de takımımız çeyreği 54-50 önde bitirdi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Leo Westermann’ın önderliğinde farkı çift hanelere kadar getirdi(52-62). Ekibimiz, rakibin aldığı molanın ardından Tim Abromaitis ve Austin Hollins’in basketlerine engel olamayınca skor 58-62 oldu. Son üç dakikaya 68-62 önde giren takımımız, Sloukas’ın serbest atışlarıyla farkı 7 sayıya çıkardı(71-64). Son bölüme kadar oyun üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, Zenit St Petersburg’u 73-68 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 7 Şubat Cuma günü 20.45’te çift maç haftasının ikinci mücadelesinde Maccabi FOX’u Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk edecek.

Basın Fotoğrafları