BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, Solgar Vitamin Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi

12 Şubat 2020 Çarşamba 22:35

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Solgar Vitamin Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında Teksüt Bandırma’yı konuk etti. Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 30 sayı farkla 100-70 kazanan Takımımız, adını kupada yarı finale yazdırdı.

Melih Mahmutoğlu kaydettiği 18 sayıyla maçın skoreri olurken; Nunnally ile Sloukas 16’şar, Jan Vesely 15, Ali Muhammed de 12 sayı kaydetti.
 
Fenerbahçe Beko, Solgar Vitamin Türkiye Kupası Dörtlü Final ilk karşılaşmasında Pınar Karşıyaka’yı eleyen Türk Telekom’la 14 Şubat Cuma günü 20.30’da Ankara Spor Salonu’nda final vizesi için karşılaşacak.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu da izledi.
 
Konuk ekip karşılaşmaya iyi başladı. 0-4’lük serinin ardından hakem molası 9-13’lük skorla geçildi. Bu bölümün ardından Melih, Kalinic, Vesely ve Sloukas’la farkı eriten Takımımız ilk periyodu 22-22 eşitlikle tamamladı.
 
Sloukas’ın açılışını yaptığı ikinci periyotta ise savunmada vites yükselten Fenerbahçe Beko, Melih ve Vesely’nin da sayı katkısıyla farkı çift hanelere yükseltti(34-24). Hücumda Vesely’nin önderliğiyle farkın kapanmasına izin vermeyen Obradovic’in öğrencileri, Ali Muhammed’in üçlüğüyle soyunma odasına 46-32 önde gitti.
 
İkinci periyottaki etkili oyununu üçüncü periyoda da taşıyan Fenerbahçe Beko, Melih ve Ali Muhammed’in dış atışları, Nunnally’nin de pota altı sayılarıyla farkı 20 sayıya yükseltti ve televizyon molası 62-42’lik skorla geçildi. İlerleyen bölümde farkı 29 sayıya kadar yükselten Takımımız, final periyoduna 79-52 önde girdi.
 
Karşılaşmanın son periyodunda hücumda rakibini tam anlamıyla domine eden Fenerbahçe Beko, Egehan, Nunnally ve Ahmet’in sayılarıyla karşılaşmayı 100-70 kazandı ve adını kupada yarı finale yazdırdı.
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları