BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 70-56 Bahçeşehir Koleji

22 Kasım 2020 Pazar 17:06

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 9. hafta maçında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Bahçeşehir Koleji’ni konuk etti. Takımımız, Ali Muhammed ve Danilo Barthel’in şut ritmiyle rakibine üstünlük kurduğu mücadeleden 70-56 galip ayrıldı. Fenerbahçemiz, böylece ligdeki namağlup unvanını korudu. Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Johnathan Hamilton, Lorenzo Brown, Tarık Biberoviç, Danilo Barthel ve Edgaras Ulanovas beşiyle parkeye çıkan Takımımızın maçtaki ilk sayıları da Johnathan Hamilton’dan geldi (1-2).  İsmet Akpınar ve Joshua Colton Owens’la maçın hemen başında üretken bir oyun sergileyen Bahçeşehir Koleji, 1-4’lük üstünlüğü yakaladı. Rakibine Edgaras Ulanovas ve Hamilton’la cevap veren Fenerbahçemiz, ilk 4 dakikayı 5-4 önde geçti. TV molasına Jamal Jones ve İsmet Akpınar’ın orta mesafe şutlarıyla 7-9’luk üstünlükle giren konuk takım, moladan da Jamal Jones’un turnikesiyle döndü (7-11). Çeyrekte son 56 saniyenin içine Ali Muhammed ve Dyshawn Pierre’le 13-11 önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız olsa da çeyreğin sonucunu belirleyen basket Peyton James Aldridge’ten geldi (13-13).

Peyton James Aldridge ve Jamal Jones’un boyalı alandan bulduğu basketlerle ikinci çeyreğe hızlı başlayan Bahçeşehir Koleji, 13-17’lik üstünlüğü yakaladı. Bu skor Başantrenörümüz Igor Kokoskov’a mola aldırırken, moladan Danilo Barthel’in 4-0’lık serisiyle dönen Takımımız, skora denge getirdi (17-17). Akabinde faul çizgisine gelen ve 2’de 2 atan Dyshawn Pierre’le 19-17’lik üstünlüğü yakalayan Erkek Basketbol Takımımız, savunmasında da rakibe geçit vermedi. Boyalı alanda Pierre, 3 sayı çizgisinin gerisindense Ali Muhammed’le skor bulmaya devam eden Fenerbahçemiz, farkı 7 sayıya çıkardı (24-17).  Bu bölümde Erkan Yılmaz’ın 5-0’lık serisiyle oyunu hareketlendiren Bahçeşehir Koleji, farkı 3’e indirdi (24-21). Periyotta son iki dakikanın içine Ahmet Düverioğlu’nun da sayı katkısıyla 26-23’lük skorla önde giren Fenerbahçemiz, bu bölümde bencten 13 sayılık katkı da aldı. Soyunma odasına ise 26-25 önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız oldu.

Üçüncü çeyreğe Aldridge ve Jamal Jones’un 5-0’lık serisiyle hızlı başlayan konuk Bahçeşehir Koleji, 26-30’luk üstünlüğü yakaladı. Lorenzo Brown’nın basket faulü sonrasında farkı 1’e indiren (29-30) Fenerbahçe Beko’ya, İsmet Akpınar’la cevap veren rakip takım skoru 29-32’ye getirdi. Devamında Lorenzo Brown ve Danilo Barthel ikilisiyle daha dinamik bir görüntü sergileyen Takımımız maça denge getirdi (38-38). Edgaras Ulanovas ve Danilo Barthel’in hücum anlamında birbirlerini beslediği çeyreğin bu bölümünde pota altında Ahmet Düverioğlu’nun da skora yaptığı katkıyla 13-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, farkı 9 sayıya kadar çıkardı (47-38). Rakibin Rıdvan Öncel ve Owens’la farkı eritme çabasına Ali Muhammed’le nokta koyan Fenerbahçemiz, final periyotuna 52-43 önde girdi.

Karşılaşmanın final periyotuna hızlı başlayan Bahçeşehir Koleji, farkı 3 sayıya indirdi (54-51). Bu skor karşısında yeniden toparlanan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, özellikle Ali Muhammed’in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu şutlarla 10-0’lık bir seri yakaladı ve skoru 64-51’e getirdi. Maçın son dakikalarında da skor avantajını koruyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleden 70-56 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: A.Muhammed 26, Barthel 18, Pierre 7, Brown 6, Ahmet 6, Hamilton 3, Biberovic 2, Ulanovas 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları