BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, ASVEL galibiyetini değerlendirdi

14 Ocak 2020 Salı 23:55

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, ASVEL karşısında alınan 86-64’lük galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
İlk olarak maçı değerlendiren Obradovic, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Obradovic maçla ilgili, “Bu akşam savunma açısından çok iyi bir maç oldu. İlk iki çeyrekte savunmamız çok iyiydi, bütün sahayı kullandık. Sonra da hücumda iyiydik ve ilk yarının sonunda bu farkı yarattık. En kötü bölüm üçüncü çeyrekti. Çok yavaş oynadık. Topu iyi kullanmadık ve sadece 13 sayı ürettik. Genel olarak oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok iyi savunma yaptık ve bu sayede maçı kazandık. Agresif bir savunma yapan ve topu çok iyi kullanan bir takıma karı kazandık ve böyle devam etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımıza salondaki müthiş atmosferden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Üçüncü çeyrekteki performansla ilgili Obradovic, “15 maçımız daha var. Henüz sonunda değiliz. Hem Türkiye liginde hem de kupada çok fazla sayıda maçımız var. Şu anda buna önem vermemiz gerekiyor. Her zaman bir sonraki maça bakıyoruz. Önümüzde Barcelona maçı var. Orada onlara karşı 26 sayıyla çok kolay bir şekilde yenilmiştik. O yüzden tekrar motivasyon bulup bu maçı kazanmamız gerekiyor. Sadece 3. çeyreği değil tüm 40 dakikayı düşünmeye çalışıyorum. Bazı maçlarda üçüncü çeyreği kötü oynadık ama iyi üçüncü çeyreklerimiz de olmuştu. Bu kesinlikle konsantrasyona bağlı. O yüzden o seviyeyi 40 dakika boyunca korumamız gerekiyor. En iyi yolu bu.” şeklinde konuştu.
 
EuroLeague'in açıklanan Genel Menajerler anketine göre Fenerbahçe Beko’nun Final Four adayları arasında gösterilmemesine ilişkin soruya Obradovic, “Şu anki pozisyona göre çok mantıklı ve normal bir düşünce. Kimse inanmaz Final Four’a gidebileceğimize. Bizim için tek yol maç maç ilerlemek. Sezon sonunda da bakacağız.” cevabını verdi.
 
Çift maç haftasının ikinci karşılaşmasında 16 Ocak Perşembe günü oynayacağımız Barcelona maçını da değerlendiren Obradovic, “Bizi çok kolay yenmişlerdi ilk yarıda. Hem kişisel olarak hem de takım olarak çok özellikleri olan kaliteli bir takım. O yüzden yüksek motivasyonlu ve konsantre bir şekilde oynamamız lazım. Çok yüksek ritimle oynuyorlar ve 12 oyuncunun hepsini kullanıyorlar. Buna cevap verebilmemiz gerekiyor. Taraftarlarımızdan inşallah bugünkü gibi bir destek olur. Oyuncularımın bunu hak ettiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Uzun bir aradan sonra tam kadro olarak çalışmış olmalarıyla ilgili soruyu ise Obradovic, “Çok mutluyum hep birlikte çalışabildik. Gençlerin de katkısı vardı. Sağlıklı bir takıma sahip olmak her antrenörün dileğidir. Kimse bir sorun yaşamadan aynı şekilde devam etmeyi diliyorum.” diye yanıtladı.