BASKETBOL

Segafredo Virtus Bologna 94-68 Fenerbahçe Beko

20 Eylül 2019 Cuma 23:27

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, İtalya’daki ikinci hazırlık maçında Segafredo Virtus Bologna ile karşılaştı. Ekibimiz, ilk yarısını 52-31 geride tamamladığı maçtan 94-68 mağlup ayrıldı.
 
Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel idman süreci devam eden Jan Vesely, 2019 FIBA Dünya Kupası maçları sonrası izinli olan Nando De Colo ve Romanya kampının son gününde oynanan Partizan maçında sakatlık yaşayan Egehan Arna, İtalya kampında yer almıyor.
 
Oyuncumuz Joffrey Lauvergne, Treviso’daki son taktik idmanımızda yaşadığı sakatlık nedeniyle tedbir amaçlı olarak takımımızın geride kalan hazırlık maçlarında forma giymeyecek. Sporcumuzun durumu, Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesi öncesinde değerlendirilecek.
 
Ekibimizin kadrosunda, hazırlık döneminde idmanlarımızda yer alan Vladimir Stimac da bulunuyor.
 
Fenerbahçe Beko mücadeleye Ali Muhammed, Tarık Biberovic, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Vladimir Stimac beşiyle başladı.
 
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Tarık Biberovic ile geldi. İlk iki buçuk dakika 9-4 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Yüksek yüzdeyle hücum eden rakibine karşı düşük savunma sertliğiyle başlayan ekibimiz, üç dakikanın sonunda 11-4 geriye düşünce Obradovic molası geldi. Bu bölümde Obradovic, ilk beşimizi tamamen değiştirdi. Ev sahibi takımın serisi devam etti ve fark 14 sayıya yükseldi (18-4). Bu bölümde ikinci Fenerbahçe Beko molası geldi. Bologna temsilcisi, top çalma kaynaklı bulduğu sayılarla ilk çeyreği 31-7 önde bitirdi.
 
İkinci çeyrekte ekibimiz Melih Mahmuoğlu ve Nikola Kalinic ile skor üretti. Ev sahibi takım savunma sertliğini sürdürürken, ekibimiz Sloukas ve Berkay’ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalıştı. İlk yarının son dört dakikasına 44-20 Bologna avantajıyla gidildi. Fenerbahçe Beko, bu on dakikalık dilimde daha iyi hücum etse ve skor üretse de savunmada rakibini durduramayınca soyunma odasına 52-31 geride gitti.
 
İlk yarıda Ali Muhammed 6, Melih Mahmutoğlu ise 5 sayı buldu. Fenerbahçe Beko 11 top kaybı yaparken, asistlerde ise 15-4 gerideydi. Rakibimiz, ilk yarıda iki sayılık atışlarda %80 (17/21) ile hücum etti.
 
İkinci yarıda takımımız Melih ve Ahmet’i kullanarak başladı. İlk iki dakika 57-48 geçildi. Bu bölümde Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu çift haneli sayılara ulaşsa da takımımız farkı eritmeyi başaramadı. Son çeyreğe ekibimiz 72-55 geride gitti.
 
Son on dakikalık dilimde ekibimiz hücumda zorlanırken, Virtus Bologna çember altını etkili kullandı. Fenerbahçe Beko, bu mücadeleden 94-68 mağlup ayrıldı.
 
Çeyrek Skorları:
1. Çeyrek: 31-7 (Virtus Bologna)
2. Çeyrek: 24-21 (Fenerbahçe Beko)
3. Çeyrek: 24-20 (Fenerbahçe Beko)
4. Çeyrek: 22-13 (Virtus Bologna)
 
Fenerbahçe Beko (68): A.Muhammed 11, Melih 11, Ahmet 10, Sloukas 9,  Biberovic 7, Williams 6, Stimac 6, Berkay 4, Kalinic 3, Datome 1
 
Fenerbahçe Beko, mücadelenin ardından Atina’ya hareket edecek ve Pavlos Giannakopoulos Turnuvası ilk maçında 21 Eylül Cumartesi günü TSİ 16.45’te Armani Milan ile karşılaşacak.

Basın Fotoğrafları