BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun rakibi AX Armani Exchange Milan

21 Eylül 2019 Cumartesi 11:00

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Pavlos Giannakapoulos Turnuvası ilk maçında 21 Eylül Cumartesi günü (bugün) TSİ 16.45’te AX Armani Exchange Milan ile karşılaşacak. Atina’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma OAKA’da oynanacak ve beIN Sports 3 tarafından canlı yayınlanacak.
 
Takımımız, bu maçta alacağı sonuca göre 22 Eylül Pazar günü Panathinaikos – Maccabi FOX eşleşmesinden gelecek takımla karşılaşacak.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum:
 
Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel idman süreci devam eden Jan Vesely, 2019 FIBA Dünya Kupası maçları sonrası izinli olan Nando De Colo, Romanya kampının son gününde oynanan Partizan maçında sakatlık yaşayan Egehan Arna, Yunanistan kampında yer almıyor.
 
Takımımızın Yunanistan kamp kadrosunda Ali Muhammed, Kostas Sloukas, Leo Westermann, Melih Mahmutoğlu, Efe Ergi Tırpancı, Tarık Biberovic, Gigi Datome, Nikola Kalinic, Berkay Candan, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, Ahmet Düverioğlu ve bu süreçte ekibimizin idmanlarında yer alan Vladimir Stimac yer alıyor.
 
Oyuncumuz Joffrey Lauvergne, Treviso’daki son taktik idmanımızda yaşadığı sakatlık nedeniyle tedbir amaçlı olarak hazırlık maçlarında forma giymiyor. Sporcumuzun durumu, Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesi öncesinde değerlendirilecek.
 
AX Armani Exchange Olimpia Milan hakkında

1936 yılında basketbol faaliyetlerine başlayan Olimpia Milan’ın tarihinde  28 İtalya Ligi, 6 İtalya Kupası, 3 EuroLeague, 3 Saporta Kupası, 2 Koraç Kupası ve 1 de Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunuyor.
 
Geçtiğimiz sezona iyi başlamasına rağmen sakatlık sorunları nedeniyle sezonu istediği gibi bitiremeyen Olimpia Milan; EuroLeague’de Playoff’un uzağında kalmış, İtalya Kupası çeyrek finalinde Virtus Bologna’ya elenmiş ve İtalya Ligi yarı finalinde ise Dinamo Sassari’ye kaybetmişti.
 
Geride bıraktığımız yaz döneminde takımın başına Ettore Messina’yı geçirerek ve Sergio Rodriguez’i kadroya katarak dikkatleri üzerine çeken Olimpia Milan’ın kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Guardlar: Shelvin Mack, Sergio Rodriguez, Andrea Cinciarini, Nemanja Nedovic, Amadeo Della Valle, Riccardo Moraschini
Forvetler: Michael Roll, Vladimir Micov, Jeff Brooks, Aaron White, Christian Burns
Pivotlar: Arturas Gudaitis, Kaleb Tarczewski, Paul Biligha

Koç: Ettore Messina