BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, De’Longhi Treviso Basket’e konuk oluyor

18 Eylül 2019 Çarşamba 10:58

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İtalya’ya geçti. Bu ülkede iki maça çıkacak olan ekibimizin ilk rakibi, Treviso’da 19 Eylül Perşembe günü (yarın) TSİ 21.30’da De’Longhi Treviso Basket olacak. Mücadele, yaklaşık beş bin kapasiteli Palaverde’de oynanacak.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum:
 
Takımımız, 17 Eylül Salı günü İstanbul’da idman yaptı ve akşam saatlerinde İtalya’ya geçti. Treviso’daki ilk idmanını 18 Eylül Çarşamba günü (bugün) akşam saatlerinde yapacak Fenerbahçe Beko, 19 Eylül’de bu karşılaşmayı oynadıktan sonra Bologna’ya geçecek ve 20 Eylül’de de Virtus Segafreda Bologna ile karşılaşacak.
 
Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel idman süreci devam eden Jan Vesely, 2019 FIBA Dünya Kupası maçları sonrası izinli olan Nando De Colo, Romanya kampının son gününde oynanan Partizan maçında sakatlık yaşayan Egehan Arna, İtalya kampında yer almıyor.
 
Takımımız İtalya’daki maçlarda Ali Muhammed, Kostas Sloukas, Leo Westermann, Melih Mahmutoğlu, Efe Ergi Tırpancı, Tarık Biberovic, Gigi Datome, Nikola Kalinic, Berkay Candan, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, Ahmet Düverioğlu ve bu süreçte ekibimizin idmanlarında yer alan Vladimir Stimac’tan oluşan kadroyla maçlara çıkacak.
 
De’Longhi Treviso Basket hakkında
 
De’Longhi Treviso Basket, Benetton’un desteğiyle ile uzun yıllar İtalya’nın basketbol başkentlerinden biri olan Treviso şehrinin yeni gücü olarak dikkat çekiyor. Basketbolseverlerin yakından tanıdığı Benetton Treviso, mücadelesini en üst seviyede sürdürdüğü dönemde 5 İtalya Ligi, 8 İtalya Kupası, 4 İtalya Süper Kupası ve 2 Saporta Kupası kazanmanın yanı sıra, EuroLeague’de de 4 Final Four’da boy gösterdi ve 2 kez final oynama başarısını elde etti. Benetto  Treviso, EuroLeague finallerinde bir kez Limoges’a, bir kez de Barcelona’ya yenilerek en büyük kupaya uzanma şansını kaçırsa da Toni Kukoc, Denis Marconato, Riccardo Pittis, Petar Naumoski, Davide Bonora, Zeljko Rebraca, Marcelo Nicola, Tyus Edney, Marcus Brown, Bosthan Nachbar, Jorge Garbajosa, Trajan Langdon, Andrea Bargnani, Ramunas Siskauskas, Marco Mordente, Drew Nicholas ve Nikos Zisis gibi önemli isimlere forma veren, çok güçlü bir geleneğe sahip olarak dikkat çekti.
 
Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, 1992-2006 yılları arasında Benetton Treviso’da genel menajer olarak görev yaptı. Takımımızın baş antrenörü Zeljko Obradovic ise 1997-1999 yılları arasında Benetton Treviso’da çalıştı. Oyuncumuz Ali Muhammed ise Avrupa kariyerinin ilk dönemlerinde, 2000’li yılların sonunda Benetton Treviso forması için mücadele etti.
 
Benetton Ailesi’nin profesyonel basketboldan geri çekilip yalnızca altyapıya destek verme kararının ardından Riccardo Pittis, Claudio Coldebella ve Paolo Vazzoler gibi isimlerin önderliğinde 2012 yılında kurulan De’Longhi Treviso Basket, Benetton dönemindeki yeşil-beyaz renklerden vazgeçti ve mavi-beyaz renklerini tercih ederek yola çıktı. Rakibimiz, maçlarını ise 1983 yılında açılan Palaverde’de oynuyor.
 
Kurulduğu 2012 yazından sonra alt lig kategorilerinde mücadele eden De’Longhi Treviso Basket, 2019 yazında Serie A biletini aldı.
 
Rakibimizin kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Guardlar: David Logan, Aleksej Nikolic, Matteo Imbro, Manuel Saladini, Charles Cooke
Forvetler: Jordan Parks, Davide Alviti, Lorenzo Uglietti, Isaac Fotu
Pivotlar: Luca Severini, Matteo Chillo, Amadeo Tessitori
Koç: Massimiliano Menetti