BASKETBOL

Anadolu Efes 79-74 Fenerbahçe Beko

26 Eylül 2019 Perşembe 20:53

35. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde Anadolu Efes ile karşılaşan Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımız, mücadeleden 79-74 mağlup ayrıldı.
 
Geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe Beko ile Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes, 35. Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya geldi.
 
Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt ve Burak Çağlan Kızılhan da izledi.
 
Fenerbahçe Beko maça; Ahmet Düverioğlu, Derrick Williams, Melih Mahmutoğlu, Nikola Kalinic, Kostas Sloukas beşiyle başladı.
 
Karşılıklı 4-0’lık serilerle başlayan mücadelede televizyon molasına 7-6’lık skorla gidildi. Molanın ardından üst üste bulduğu 2 üçlükle skoru 13-6’ya taşıyan Anadolu Efes’e 9-2’lik seriyle yanıt veren Fenerbahçe Beko, skoru 15-15’te eşitledi. Son bölümde Ali Muhammed ve Derrick Williams ile sayılar bulan ekibimiz periyodu 19-20 önde tamamladı.
 
Karşılıklı serilerin görüldüğü ikinci periyotta periyodun bitimine 4 dakika kala 30-30 eşitliğin ardından Anadolu Efes dış atışlarla sayılar üretirken Fenerbahçe Beko ise pota altını Stimac’la etkili kullandı ve soyunma odasına 39-37’lik skorla gitti.
 
İkinci yarıya istediği başlangıcı yapamayan Fenerbahçe Beko, periyodun bitimine 4.30 kala 52-41 geri düştü. Kalan bölümde fark erimedi ve üçüncü periyot 64-52 tamamlandı. Ekibimiz son periyotta farkı eritmeye çalışsa da Simon, Dunston ve Micic ile etkili olan Anadolu Efes maçı 79-74 kazandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları