BASKETBOL

Fenerbahçe Beko yeni sezon hazırlıklarına başladı

26 Ağustos 2019 Pazartesi 13:25

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımız, yeni sezon hazırlıklarına Metro Enerji Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanla başladı. 

Yeni sezonun ilk antrenmanında Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt, Burak Çağlan Kızılhan, Alper Pirşen ve Esra Nazlı Ercan takımımızı yalnız bırakmadı. Sezon açılışımızda, isim ortağımız Beko ve sponsorlarımızdan Head & Shoulders yetkilileri de yer aldı. Çalışmalar öncesinde isim ortağımız Beko, takımımıza yeni sezonda başarılar dilemek adına oyuncularımıza ve takım yetkililerimize ikramlarda bulundu.

Antrenmanımız öncesinde Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini, saha ortasında oyuncularla ve teknik heyetle kısa bir toplantı yaptı. Ardından Beko tarafından hazırlanan pasta, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve sponsorlarımızın da katılımıyla kesildi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. 

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic yönetimindeki sezonun ilk antrenmanında yeni transferlerimizden Leo Westerman, Derrick Williams ve Berkay Candan ile Ali Muhammed, Egehan Arna, Joffrey Lauvergne,  Nikola Kalinic, Jan Vesely, Tarık Biberovic, Efe Ergi Tırpancı ve Ekrem Sancaklı’nın yanı sıra Genç Takım oyuncularımız David Sarper Mutaf, Saadettin Donat, Yiğit Onan ve İsmail Karabilen yer aldı.  
Milli takımlarda bulunan Melih Mahmutoğlu, Gigi Datome, Ahmet Düverioğlu, Kostas Sloukas ve Nando De Colo idmanda yer almazken, bu sporcularımızın yerine Ivan Buva, Vladimir Stimac, Carl Engstrom, Milan Acimovic, Cukle Fedja, Burak Eşlik ve Oğuz Savaş antrenmana katıldı. Milli oyuncularımız takımda dahil olana kadarki süreçte bu isimler takımımızla birlikte idman yapacak. 

Takımla birlikte ilk antrenmanına çıkan yeni isimlerden Leo Westermann ve Derrick Williams, Fenerbahçe Tv mikrofonlarına Fenerbahçe Beko forması giyecek olmaktan dolayı duydukları heyecan ve mutluluğu dile getirdi. 
Başantrenörümüz Zeljko Obradovic de çalışmalar öncesinde “Sezona yeni başladık. Herkesle durumu değerlendirip ona göre çalışmalara başlayacağız. Her sene olduğu gibi ilk saniyeden itibaren ciddiyetle ilerleyeceğiz. Adım adım ilerleyeceğiz” diye konuştu. 

Mili oyuncularımızın eksiliğinde idmanlarda yer alan oyuncuların serbest durumdaki basketbolcular olduğunu ifade eden Takım Menajerimiz Cenk Renda, “Bu oyuncular 13 Eylül’e kadar bizimle olacaklar. 13’ünden itibaren milli takımdaki oyuncuların katılımı ile tam kadro olacağız. Sakatlıksız, bol kupalı bir sezon diliyorum” temennisinde bulundu. 

Önemli isimleri takıma katma imkanı sağladıkları için Kulübümüze teşekkür eden Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini “Yeni sezon için çok heyecanlıyız. Çekişmeli bir sezon olacak. Biz de çok iyi bir takım kurduk. İmzaladığımız oyuncularla kurduğumuz kadrodan dolayı çok mutluyuz. Bu noktada, böyle bir ekibi bir araya getirmemizi sağladıkları ve bu iyi oyuncularla sözleşme imzalamamıza imkan tanıdıkları için Kulübümüze teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda bugün burada bizimle olan, antrenman yapmamıza katkı sağlayan idman oyunculara da çok teşekkürler. İçimizdeki beklenti de Çin’deki oyuncuların buraya katılmaları. Onlarda geldiğinde tam kadro olmuş olacağız. Her zaman olduğu gibi hedeflerimize ulaşmak için çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

Fenerbahçe Beko’da sezonun ilk antrenmanı yaklaşık iki saat sürdü. Isınma bölümü ve taktik çalışmalar ile başlayan idmanın son bölümünde ise şut çalışması yapıldı.

Fotoğraflar: Burak Saltık
 

Basın Fotoğrafları