BASKETBOL

Zeljko Obradovic: Oyuncularımın oynayış şekilleriyle gurur duyuyorum

09 Haziran 2019 Pazar 19:36

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisi ilk maçında Anadolu Efes’i 56-73 mağlup etmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Koç Obradovic, “Bu sene Anadolu Efes ile çoğu kez oynadık. Şimdi de final serisini oynuyoruz. Farkı da Türkiye Ligi’nde farklı kadrolarla oynuyor olmamız. Bundan dolayı da maça biraz farklı hazırlamaya çalıştık. Oyuncularımın bugün oynayış şekilleriyle gurur duyuyorum. Oynadıkları oyun için onları tebrik ediyorum. Play-off olduğunun bilincinde olmamız gerekiyor. 1-0 önde olmak bir şey ifade etmiyor. Salı günü oynayacağımız maça hazır olmalıyız. Şampiyon olmak için uzun bir yol var. 4 maç kazanmamız lazım ve daha yolun başındayız.” dedi.

Anadolu Efes maçını EuroLeague yarı finalinin intikamı olarak görüp görmediğine ilişkin soruya Zeljko Obradovic, “Biz kesinlikle böyle düşünmüyoruz. Rakibimize her zaman saygı duyuyoruz. Çok kaliteli bir kadroya sahipler. Biz de kendi oyunumuzu oynuyoruz. Sadece Türkiye Ligi olduğu için çok farklı kadrolar olarak oynuyoruz. Tabii ki eksiklerimizle birlikte.” şeklinde yanıt verdi.

Ergin Ataman’ın maç sonu yaptığı açıklamalara ilişkin ise Obradovic, “Bu ona sorulacak bir soru, bana değil. Sezon başından beri defalarca tekrarladığım bir şey var. Taraftarlarımızdan her zaman bize destek olmalarını isterim. Rakip kim olursa olsun saygı duymalarını isterim. Değişen bir şey yok. Aynı şeyi tekrar ediyorum. Anadolu Efes takımına ve bütün üyelerine saygılı olmaya davet ediyorum.” diye cevapladı.