BASKETBOL

Fenerbahçe Beko yarı final serisinde durumu 2-0 yaptı

03 Haziran 2019 Pazartesi 22:51

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final ikinci maçında Tofaş’ı konuk etti. Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 68-64 galip ayrıldı ve seride 2-0 öne geçti. Mücadeleyi Başkan Vekilimiz Semih Özsoy da izledi.

Marko Guduric 12 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken; onu 11 sayıyla Melih Mahmutoğlu, 10'ar sayıyla Nicolo Melli ve Kostas Sloukas takip eden isimler oldu.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final serisinde üçüncü maç 6 Haziran Perşembe günü saat 19.00'da Tofaş Spor Salonu'nda oynanacak.

Fenerbahçe Beko mücadeleye Ali Muhammed, Nicolo Melli, Marko Guduric, Nikola Kalinic ve Melih Mahmutoğlu beşiyle başladı.

Müsabakanın ilk dakikalarda her iki takım da ürettikleri hücumlardan eli boş döndü. Karşılaşmadaki ilk sayılar Tofaş’tan gelirken(0-2), takımımız ilk basketi Melli’yle buldu(2-2). Frank Elegar ve Mejia ikilisiyle skor üretmeye çalışan Bursa temsilcisi karşısında Fenerbahçemiz, Ali Muhammed’le maça denge getirdi(6-6). Bu skorla TV molasına gidilse de mola dönüşünde takımımız Nicolo Melli’nin orta mesafe şutuyla 8-6 öne geçti. Tofaş, Kenneth Kadji’yle skora ortak olsa da(8-8), takımımız Marko Guduric ve Nikola Kalinic’le üstünlüğünü korudu(11-8). Özellikle son bölümdeki savunma direnciyle rakibi top kaybına zorlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Kalinic ve Kostas Sloukas’ın basketleriyle ilk çeyreği 17-13’lük üstünlükle tamamladı. 

Mücadelenin ikinci çeyreğine Sinan Güler’in turnikesiyle başlayan takımımız, farkı 6 sayıya çıkardı(19-13). Konuk takım Tofaş, bu çeyrekteki ilk sayılarını ise Berkan’la buldu(20-15). Periyotun ilk 5 dakikalık bölümünü 20-15’lik skorla önde geçen erkek basketbol takımımız karşısında Tofaş; Samuel Jose Mejia ve Frank Elegar’la maça ortak olmaya çalıştı. Çeyreğin devamında Kalinic-Melli-Sloukas gibi skorer isimlerin verdiği katkıyla farkı çift hanelere çıkaran(31-21) Fenerbahçemiz, soyunma odasına 34-23 önde girdi.

Marko Guduric ve Kenneth Kadji’nin karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte her iki takım da bulduğu hızlı hücumlarla skor üretmeye çalıştı(38-29). Çeyreğin ortalarında farkı 15 sayıya(46-31) kadar çıkaran Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, TV molasına 48-35 üstün girdi. Mola dönüşünde Samuel Jose Mejia’nın 3 sayılık isabetli şutuyla maça tutunmaya çalışan Tofaş’a, Melih Mahmutoğlu ile cevap veren takımımız farkı çift hanelerde tuttu(50-40). Periyot boyunca üstünlüğünü koruyan takımımız, çeyreği 56-44’lük üstünlükle tamamladı.

Maçın tamamında olduğu gibi final periyotunda da üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Sinan Güler, Ahmet Düverioğlu ve Kostas Sloukas’ın elinden bulduğu basketlerle sonuca gitti ve mücadeleden 68-64 galip ayrıldı.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları