BASKETBOL

Fenerbahçe Beko yarı final serisinde 1-0 öne geçti

01 Haziran 2019 Cumartesi 19:33

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final ilk maçında Tofaş’ı konuk etti. İlk yarısını 20 sayı farkla 59-39 önde tamamladığı maçı 34 sayı farkla 102-68 kazanan Fenerbahçemiz, seride de 1-0 öne geçti.

Nicolo Melli kaydettiği 27 sayıyla maçın skoreri olurken; Ahmet Düverioğlu 15, Melih Mahmutoğlu 11, Marko Guduric de 10 sayıyla çift hanelerde sayı üretti.

Serinin ikinci maçı 3 Haziran Pazartesi günü yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Karşılaşma saat 21.00’da başlayacak.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Sertaç Komsuoğlu, Burak Çağlan Kızılhan, Alper Pirşen ve Esra Nazlı Ercan da izledi.

Takımımız maça; Nicolo Melli, Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Nikola Kalinic, Ali Muhammed beşiyle başladı.

Ali Muhammed’in kaydettiği sayılarla başlayan karşılaşmanın televizyon molasına Fenerbahçe Beko’nun 11-6’lık üstünlüğüyle gidildi. Mola dönüşü hücumlarından boş dönmeyen ekibimiz, özellikle Sloukas, Melih ve Kalinic’in üçlükleriyle ilk periyodu 32-22 önde tamamladı.

Etkili hücum performansını bu periyota da taşıyan Fenerbahçe Beko, Sinan’ın 5-0’lık serisinin ardından pota altında Ahmet’le; üç sayı çizgisinin gerisinden ise Sloukas ve Melli ile etkili oldu ve soyunma odasına 20 sayı farkla 59-39 önde gitti.

Nicolo Melli ilk yarıda 20 sayı, Melih Mahmutoğlu ise 11 sayı üretti.

İkinci yarının açılışını da Melli yaptı: 61-39. Hücumlarda top paylaşımını hatasız yapan Takımımız, Marko Guduric’in de sayı katkılarıyla üçüncü periyodun ilk bölümünü 72-43 önde geçti. Periyodun kalan bölümünde ise Ali Muhammed, Guduric ve Ahmet’le sayılar üreten ekibimiz, final periyoduna 33 sayı önde girdi: 83-50.

Rahat oyununu dördüncü periyota da taşıyan Fenerbahçemiz, karşılaşmayı 102-68 kazandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları