BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 85-69 Anadolu Efes

19 Haziran 2019 Çarşamba 21:46

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi altıncı maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Mücadeleyi 85-69 kazanan Takımımız, seride durumu 3-3’e getirdi.

Marko Guduric’in kaydettiği 21 sayıyla maçın skoreri olduğu karşılaşmada Nicolo Melli 14, Kostas Sloukas ve Ali Muhammed 11’er, Melih Mahmutoğlu da 10 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonun belli olacağı play-off final serisi 7. ve son maçı 21 Haziran Cuma günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. Karşılaşma 20.00’da başlayacak.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda taraftarlarımızın tribünleri tıklım tıklım doldurduğu ve maç sonuna kadar büyük destek verdiği karşılaşmayı Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ve Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Burak Çağlan Kızılahan, Fethi Pekin, Metin Sipahioğlu, Ömer Okan, Alper Pirşen, İlker Dinçay, Esra Nazlı Ercan ve Selahattin Baki de izledi.

Takımımız maça; Nicolo Melli, Melih Mahmutoğlu, Ali Muhammed, Nikola Kalinic, Kostas Sloukas beşiyle başladı.
 
İki takımın da yüksek tempoda başladığı mücadelede hücumda topu iyi paylaşan Takımımız, televizyon molasını 11-6 önde geçti. Mola dönüşü Ali Muhammed, Melli ve Guduric’le farkı koruyan ekibimiz periyodu 17-14 önde tamamladı.
 
Açılışını Melli’nin yaptığı ikinci periyotta 22-22’de eşitlenen karşılaşmada konuk ekip, kenardan gelen Buğrahan’ın sayılarıyla öne geçse de son bölümü iyi değerlendiren Takımımız, soyunma odasına 38-36 önde gitti.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci yarıda Marko Guduric ve Melih Mahmutoğlu’nun sayılarıyla skor avantajını eline geçiren Fenerbahçe Beko, televizyon molasına 48-46 önde gitti. Guduric ve Melih’le etkili olan Fenerbahçemiz, Simon’u tutmakta zorlansa da üçüncü periyodu 53-52 önde bitirdi.
 
Dördüncü periyotta Marko Guduric’in etkili performansıyla farkı 7 sayıya çıkaran Takımımız, Melih Mahmutoğlu’nun da sayı katkılarıyla yakaladığı 13-0’lık seriyle rakibine mola aldırdı. Mola sonrası serisini sürdüren ekibimiz, maçı 85-69 kazandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık
 

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları