BASKETBOL

Anadolu Efes 101-93 Fenerbahçe Beko

11 Haziran 2019 Salı 20:55

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes’e konuk oldu. Ekibimiz, normal süresi 86-86 eşitlikle tamamlanan mücadeleden 101-93 mağlup ayrıldı ve seride durum 1-1'e geldi.

Dört galibiyet alan takımın şampiyonluğa ulaşacak olduğu final serisinin üçüncü maçı, 13 Haziran Perşembe günü saat 21.00’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Burak Çağlan Kızılhan ve Metin Sipahioğlu izledi.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko karşılaşmaya; Ali Muhammed, Marko Guduric, Melih Mahmutoğlu, Nicolo Melli ve Nikola Kalinic beşiyle başladı.

Nicolo Melli’nin iki sayılık isabetiyle başlayan mücadelede Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed ile farkı maçın başında 5 sayıya çıkardı(2-7). Televizyon molasına da Melli’nin turnikesiyle 10-14 önde giren Takımımız, moladan da Melli ile döndü ve skoru 10-16’ya getirdi. Çeyreğin bitimine saniyeler kala Guduric ile farkı 8’e çıkaran Fenerbahçe Beko, Vasilije Micic’in sayısına engel olamayınca çeyreği 14-20 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Ahmet Düverioğlu’nun sayısıyla başlayan Takımımız, Ali Muhammed’in üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkararak Ergin Ataman’a mola aldırdı(14-25). Mola dönüşünde Anadolu Efes Bryant Dunston ve Doğuş ile sayılar üretse de Ekibimiz, üst üste bulduğu üçlüklerle farkı 15’e çıkardı. Son bölümde savunmada sorunlar yaşayan Fenerbahçe Beko, farkın inmesine engel olamasa da Kostas Sloukas’ın üç sayılık isabetiyle oyun üstünlüğünü tekrar eline alınca Sinan Güler’in son saniye basketiyle soyunma odasına 40-53 önde giren taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayamayan Takımımız, hücum organizasyonlarında sorun yaşayınca fark da 4 sayıya kadar indi(53-57). Obradovic’in molasından Nikola Kalinic’in kritik üçlüğüyle geri dönen Sarı lacivertliler, Nicolo Melli’nin hayat veren üç sayılık isabetiyle skoru 56-65 yaptı. Fenerbahçe Beko, son bölümü de oldukça çekişmeli geçen üçüncü çeyreği 65-69 önde tamamladı.

Son çeyreğe Marko Guduric’in sayısıyla başlayan Ekibimiz, rakibinin özellikle Vasilije Micic’in sayılarına karşılık vermekte zorlandı ve Anadolu Efes, Bryant Duntson ile skora eşitlik getirdi(71-71). Devrenin sonlarına doğru skor avantajını iki takım da ele geçiremeyince karşılaşmanın normal süresi 86-86 tamamlandı.

Uzatma devresine sayıyla başlayan taraf Anadolu Efes olurken; Takımımız Ali Muhammed’in turnikesiyle skoru 90-88 yaptı. Ancak Vasilije Micic’in sayılarına engel olamayan Fenerbahçe Beko, mücadeleden 101-93 mağlup ayrıldı ve seride durum 1-1 oldu. Takımımızın en skorer oyuncusu 22 sayıyla Nicolo Melli olurken; onu 18 sayıyla Marko Guduric, 17 sayıyla Ali Muhammed takip etti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları