BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde yarı finale yükseldi

29 Mayıs 2019 Çarşamba 22:34

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final üçüncü maçında Türk Telekom’u konuk etti. Mücadeleyi 92-59 kazanan Takımımız, seriyi 2-1 yaptı ve yarı finalde Tofaş’ın rakibi oldu.

Nikola Kalinic kaydettiği 22 sayıyla maçın skoreri olurken; Marko Guduric 16, Sinan Güler 15, Kostas Sloukas da 13 sayıyla galibiyete katkı yaptı.

Beş maç üzerinden oynanacak ve 3 maç kazanan takımın adını finale yazdıracağı yarı final serisinin ilk maçı 1 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ve Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu ve İlker Dinçay da izledi.

Karşılaşma öncesi dün vefat eden eski başkanlarımızdan Metin Aşık için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçe Beko maça ; Nicolo Melli, Melih Mahmutoğlu, Nikola Kalinic, Marko  Guduric, Ali Muhammed beşiyle başladı.

Kalinic’in arka arkaya bulduğu 3 üçlükle maça iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçemiz, Ali Muhammed ve Melih’in sayı katkılarıyla televizyon molasını 13-8 önde geçti. Molanın ardından boyalı alanı iyi kullanan ekibimiz, Guduric ve Ali Muhammed’le sayılar buldu: 17-12. İlk periyot Fenerbahçe Beko’nun 22-17 üstünlüğüyle tamamlandı.

Dış atışlardaki yüksek isabet oranını bu periyoda da taşıyan Obradovic’in öğrencileri; Sinan Güler ve Kostas Sloukas’la 2 üçlük buldu ve farkı çift hanelere çıkararak rakibine de mola aldırdı: 28-17. Mola sonrası etkili hücum organizasyonlarıyla sayılar üreten Obradovic’in öğrencileri soyunma odasına 46-31 önde gitti.

İkinci yarıda topu iyi paylaşan Fenerbahçe Beko, hücum ve savunmadaki agresif oyunuyla üçüncü periyodun televizyon molasına 53-37 önde girdi. Mola dönüşü farkın erimesine izin vermeyen ekibimiz final periyoduna 63-44 önde girdi.

Dördüncü periyotta taraftar desteğini de arkasına alan Fenerbahçe Beko, hem pota altında etkili bir performans gösterdi hem de dış atışlarla sayılar üretti ve maçı 92-59 kazandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları