BASKETBOL

Zeljko Obradovic ve basketbolcularımız Zalgiris Kaunas galibiyetini değerlendirdi

23 Nisan 2019 Salı 23:08

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic ile basketbolcularımız, Zalgiris Kaunas maçı sonrası Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

Obradovic, “İlk olarak oyuncularımı tebrik ediyorum. Burası gerçekten çok güzel bir basketbol atmosferi. Basketbolu çok seviyorlar ve takımın hep arkasındalar. Bu kesinlikle kolay değil. İstanbul’da yapılan maça göre farklı şeyler yapmaya çalıştık. Özellikle çok kolay sayı bulmalarını sağlamıştık ikilikler ve smaçlar açısından. İki maçın arasındaki fark; ikilik ve üçlük açısından aynı attılar aslında ama İstanbul’da ikiliklerde yüzde 70’ti. Biz de EuroeLeague’de ikilik ve üçlüklerin yüzdesinde lideriz. İlk yarıda ve maçın büyük bir bölümünde çok kötü atışlar kullandık. Maçı kazanmanın bir yolunu bulmamız gerekiyordu ve biz de savunmamızla kazandık. Reaksiyon göstermeyi ve savaşarak maçı kazanmayı bilen bir takım. Çok zor bir takıma karşı oynuyoruz, çok agresifler. Oyuncuları yaptıkları güzel işler için bir kere daha tebrik ediyorum. Final Four’a gitmek için sadece 1 adım kaldığının akıllarında olmasını istiyorum. Burada bize destek veren taraftarlarımıza da kalbimin en derinlerinden teşekkür ediyorum.” dedi.

Sinan Güler: Oynamak istediğimiz basketbolu oynadık

Sinan Güler, “Bu atmosferde iki taraf da gergindi. Herkes çok fazla hata yaptı. İkinci yarıda toplamda 23 sayı yedik. Bu da maçtaki tempoyu ve kontrolü ele almamıza yardımcı oldu. Oynamak istediğimiz basketi oynadık ama yüzdesiz oynadık. Perşembe daha gergin bir atmosfere karşı oynayacağız. Neler yapmamız gerektiğinin şimdiden farkındayız.” diye konuştu.

Luigi Datome: Herkes savaştı

Luigi Datome, “Kesinlikle takım galibiyeti. Herkes savaştı. Kazanmak zorundaydık. Şimdi bir sonraki maçı düşüneceğiz. Herkes katkı vermeye hazırdı ve bu şekilde kazandık.” ifadelerini kullandı.

Marko Guduric: Savunmayı aşama aşama iyileştirerek oynadık

Marko Guduric, “Çok zor bir maçtı. Özellikle ikinci yarıda savunmayı aşama aşama iyileştirerek oynadık.” dedi.

Melih Mahmutoğlu: İyi reaksiyon gösterdik

Melih Mahmutoğlu ise, “1-1 olduktan sonra buradaki maç çok daha önem kazandı. Zor geçeceği belliydi. Pek de iyi başlayamadık.  Burada güzel bir ortam vardı. İyi reaksiyon gösterdik. Final Four’a kalmak için 1 maç kaldı. Bundan sonra İstanbul’a bırakmak istemiyoruz. İnşallah perşembe günü aynı ruhla, aynı savaşçı kimliğimizle maçı kazanıp Final Four’a kalmış bir şekilde İstanbul’a döneriz.” açıklamasını yaptı.