BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun Play-off turundaki rakibi Zalgiris Kaunas

05 Nisan 2019 Cuma 00:30

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’nın Turkish Airlines EuroLeague Play-off turundaki rakibi Zalgiris Kaunas oldu.
 
Beş maçlık seri üzerinden oynanacak eşleşmede üç galibiyete ulaşan ekip adını 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde oynanacak Final Four organizasyonuna yazdıracak.
 
Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas’a karşı Play-off’ta saha avantajını elinde bulunduracak. İlk iki maç Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda, üçüncü mücadele ise Zalgirio Arena’da oynanacak. Gerekmesi durumunda dördüncü maça Zalgirio Arena ev sahipliği yapacak ve yine gerekmesi durumunda seri, beşinci maç için Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’na taşınacak.
 
EuroLeague’de Play-off maçları 16 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında tamamlanacak. Fenerbahçe Beko-Zalgiris Kaunas Playoff serisinin maç programı ise EuroLeague tarafından daha sonra açıklanacak.
 
Fenerbahçe Beko, rakibini bu sezon iki kez mağlup etmişti. Üçüncü hafta mücadelesinde Litvanya’da 75-82 kazanan Fenerbahçe Beko, 18. haftada da rakibini Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 78-61 ile geçti. İki takım geçtiğimiz yıl ise Final Four’da karşılaşmış ve rakibini 76-67 ile geçen Fenerbahçe Beko adını finale yazdırmıştı.
 
Turkish Airlines EuroLeague’de tüm Play-off eşleşmeleri şöyle oluştu:
 
Fenerbahçe Beko (1) – Zalgiris Kaunas (8)
Anadolu Efes (4) – Barcelona Lassa (5)
 
CSKA Moskova (2) – Baskonia (7) 
Real Madrid (3) – Panathinaikos (6)