BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve Luigi Datome’nin maç önü görüşleri

22 Nisan 2019 Pazartesi 23:04

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve oyuncumuz Luigi Datome THY EuroLeague’de play-off turundaki rakibimiz Zalgiris Kaunas ile oynayacağımız üçüncü müsabaka öncesinde resmi internet sitemize açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Zalgris’in agresifliğine cevap vermeleri gerektiğini vurgularken; Luigi Datome de 40 dakika boyunca sert kalmalarını gerektiğini ifade etti.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, “Seri şimdi Kaunas’a taşındı. Burada oynama konusunda çok tecrübeliyiz çünkü her yıl bu salonda zorlu karşılaşmalara çıktık. Salonun dolu olacağını biliyoruz ve taraftarlar takımlarına yardımcı olmaya çalışacak. İhtiyacımız olan, ikinci karşılaşmada yaptığımız hataları anlamak, Zalgiris’in agresifliğine cevap vermek ve oynamamız gereken oyunu parkeye yansıtabilmek olacak. Elbette her zaman olduğu gibi 40 dakika boyunca konsantre olabilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Luigi Datome ise, “Play-off serisinde her maç zorludur. Bunu özellikle ikinci karşılaşmada gördük. Elbette yaptığımız hataların farkındayız ve bunları üçüncü maçta tekrarlamamak için çalıştık. Ama takım olarak enerjimizin ilk maçta olduğu gibi yüksek olmasını sağlamamız gerekiyor. Rakibimizin saha avantajı faktörüne ve taraftarlarının yaratacağı gürültülü ortama rağmen kendi basketbolumuzu oynayabilmeli ve 40 dakika boyunca sert kalabilmeliyiz.” dedi.