BASKETBOL

Afyon Belediyespor 72-96 Fenerbahçe Beko

12 Nisan 2019 Cuma 20:31

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında Afyon Belediyespor’a konuk oldu. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi 72-96 kazanan Ekibimiz, ligdeki 21. galibiyetini almış oldu.

Takımımızın en skorer ismi 25 sayıyla Sinan Güler olurken; onu 16 sayıyla Marko Guduric takip etti. Ali Muhammed ve Ahmet Düverioğlu 12’şer sayı üretirken; Egehan Arna 9, Melih Mahmutoğlu 8, Erick Green ve Kostas Sloukas 5'er, Nikola Kalinic ile Ergi Tırpancı ise 2’şer sayı buldu.

Hayatını kaybeden Fenerbahçemizin ve Türk sporunun efsane ismi Can Bartu için maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Zeljko Obradovic’in öğrencileri karşılaşmaya; Ahmet Düverioğlu, Sinan Güler, Marko Guduric, Melih Mahmutoğlu ve Nicolo Melli beşiyle başladı.

Hava atışıyla başlayan mücadelede ilk sayılarımız Marko Guduric’ten gelirken, ev sahibi ekip Serkan Menteşe ile 7-5 öne geçti. Sinan Güler ile eşitliği yakalayan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in üç sayılık basketiyle çeyreği 16-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de Guduric’in üç sayılık isabetiyle başlayan Ekibimiz, Erick Green ile farkı çift hanelere çıkardı. Kostas Sloukas ve Kaptan Melih’in sayılarıyla farkı iyice büyüten Fenerbahçe Beko, ikinci çeyreği Sinan Güler’in üçlüğüyle 27-46 tamamlayarak soyunma odasına önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe de iyi başlangıç yapan Takımımız, Sinan Güler ve Erick Green ile farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Afyon Belediyespor, Robert Carter ile farkı eritmeye çalışsa da Ekibimiz, çeyreği 50-68 önde tamamladı.

Son çeyrekte de hem oyun hem de skor üstünlüğünü rakibe vermeyen Fenerbahçe Beko, çeyreğe Ahmet Düverioğlu’nun basketleriyle başladı. Egehan Arna ile farkı tekrar 20 sayıya çıkaran Fenerbahçe Beko, yine Egehan ve Ahmet’in sayılarıyla maça noktayı koydu ve mücadeleden 72-96 galip ayrılarak ligdeki 21. galibiyetini aldı.