BASKETBOL

Nicolo Melli, 14/16 programına konuk oldu

14 Mart 2019 Perşembe 15:54

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın İtalyan oyuncusu Nicolo Melli, 14/16 programının konuğu oldu. 15 Mart Cuma günü oynanacak Barcelona Lassa maçıyla ilgili görüşlerini aktaran Melli, sezonun genel değerlendirmesinin yanı sıra; Avrupa basketbolunun gelişimi, EuroLeague ve FIBA arasındaki takvim sorunu gibi birçok konuda açıklamada bulundu.

İlk olarak yarın oynanacak Barcelona Lassa maçını değerlendiren İtalyan forvet, “Çok zor maç olacak. Anadolu Efes’e kaybettiler ama Real Madrid’i yendiler. Karşısında oynaması çok zor bir takım, çok güçlü bir takım. Ona göre mücadelemizi yapacağız.” dedi.

Melli, kaybedilen Real Madrid maçınıysa, “Bir yere kadar iyiydik ama yeterince agresif olamadık. Real Madrid’e karşı tüm maç boyunca agresif olmazsanız koşmalarına ve fast-break yapmalarına izin veriyorsunuz. Maçın tamamında agresif oynayamadığımız için kaybettik.” şeklinde yorumladı.

Sezonla ilgiliyse Melli, “Şu ana kadar çok iyi bir sezon oldu. Hak ettiğimiz yerde olmak için son noktadayız. Çok fazla sorun yaşadık; sakatlıklar oldu, bazı maçları kazanmamıza rağmen müthiş oynamadık. Zor olan maçları kazanmak daha değerli. Hep bir olduk, kenetlendik ve bu şekilde kazanmayı başarıyoruz. Güzel EuroLeague deplasman galibiyetleri de oldu. Önemli olan zor zamanlarda kenetlenip galip gelebilmek.” şeklinde konuştu.

Kendi performansını da değerlendiren Nicolo Melli, “Takımımın ve antrenörümün bana güvenmesi çok önemli. Daha iyi olmaya çalışacağım. Takımın 1. sırada olması en önemlisi. Süre almak da benim için çok önemli çünkü ne kadar süre alabilirsem takıma o kadar katkıda bulunabiliyorum.” ifadelerine değindi.

Avrupa basketbolunun gelişimine ilişkin Nicolo Melli, “Organizasyon açısından düzelmesi gereken birçok durum var. Özellikle çift maç haftalarında çok zorlanıyoruz. Şikayet etmiyorum ama bir sonraki maça hazır olmamız için gereken şartlar değişmeli. Hem organizasyon hem de kulüpler açısından bir şeyler düzelmeli.” açıklamasını yaptı.

FIBA ile EuroLeague arasındaki takvim çakışmasıyla ilgiliyse Melli, “Bu tip politik kavgalarda kimsenin kazanma şansı pek olmuyor. FIBA’nın basketbol adına çok iyi bir şey yaptığını düşünmüyorum. EuroLeague ve Eurocup dışında tabii ki başka Avrupa kupaları olabilir, FIBA’nın Şampiyonlar Ligi gibi. Milli takımı da bu sezona sıkıştırmak mantıksız. Sonuçta ben oyuncuyum. Kendi milli takımım İtalya’ya, ‘Yazın her türlü sizinleyim ama sezon içerisinde kontratım olan, işim olan Fenerbahçe takımındayım’ diye söyledim ve bu konuda anlaştık.” diye konuştu.

Fenerbahçe’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren İtalyan basketbolcu, “Fenerbahçe ailesinin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Kendimi her zaman sorgularım; doğru bir karar verdi mi? İyi bir şeyler yapıyor muyum? Daha iyi olabilir miyim? diye. Sonuçta ne karar verirsem vereyim, her şeyimle o kararım için en iyisini yapmaya çalışırım.” dedi.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic’le ilgili de konuşan Nicolo Melli, “Saha içi ve saha dışındaki karakterini iyi bölebiliyor. Mesela Anadolu Efes’e kaybettikten sonra çok sinirli olmasına rağmen taraftarlarla çok güler yüzlü bir şekilde fotoğraf çektirebiliyor. Seyahatlerde ya da yemeklerde eğlenebiliyoruz. Saha içinde ise o ayrımı çok net yapıyor. O yüzden ne beklemeniz gerektiğini bilebiliyorsunuz.” değerlendirmesini yaptı.

Son olarak sezonun kalan bölümü ve hedeflerle ilgili konuşan Nicolo Melli, “Sona doğru, hedefe doğru bakmadan adım adım ilerliyorum. Şu an en önemlisi önümüzdeki 5 maçta en iyimizi verebilmek, tüm sezon inşa ettiğimiz bu başarıyı sonuçlandırabilmek. İlk sırada play offlara gidebilmek ve sonra hem maçlarda hem de antrenmanlarda her şeyimizi verebilmek.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Burak Saltık