BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve Kostas Sloukas’tan maç sonu değerlendirmesi

10 Mart 2019 Pazar 15:52

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve ortaya koyduğu performansla maça damga vuran oyuncumuz Kostas Sloukas, Bahçeşehir Koleji galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, savunma ve hücum kalitesiyle maçı son çeyrekte değiştirdiklerini belirterek,“Bahçeşehir Koleji’ni tebrik etmek istiyorum, çünkü bugün çok iyi oynadıklarına inanıyorum. Topu çok iyi kullandılar ve savunmamızı çok iyi çözerek birçok durumda bizi cezalandırdılar. İlk olarak savunma ile sonra da oyuncularımızın hücum kalitesiyle son çeyrekte maçı değiştirebildik. Sahada olan bir sonuç değil bu ama son çeyrek bizim için çok zordu. Son dönemde uzunlarımız olmadan çalışıyoruz. Lauvergne bir süredir yok ve Vesely’nin de bazı sorunları oldu. Ahmet de birkaç antrenmana katılamadı. Melli bizimle ‘uzun’ olarak çalıştı. Böyle bir antrenman olunca da maçın tablosu bu şekilde oluyor. Oyuncuları tebrik ediyorum, çünkü çok iyi bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Bugün de çok iyi bir reaksiyon verdiler. İyi antrenmanlara geri dönerek sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Taraftarımıza da ayrı bir parantez açan Koç Obradovic, “Bugün taraftarlara da gösterdikleri performans için de teşekkür etmek istiyorum. Benim için yaptıkları özel hazırlık için de teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğim gibi, onlar olmadan bizim yaptığımız işin bir önemi yok. Taraftarlarımız, çok önemli bir yere sahipler, çünkü her zaman destekliyorlar. Bize güveniyorlar. Maçın sonunda reaksiyon istememin sebebi de oyunculara sonuna kadar destek vermeleri içindi. Önümüzdeki Barcelona ve Buducnost maçlarında da aynı desteği bekliyoruz. EuroLeague’in sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

27 sayıyla takımımızın en skorer oyuncusu olan ve Fenerbahçe Beko forması altında Basketbol Süper Ligi'nde kariyer rekorunu kırmayı başaran Kostas Sloukas ise, “Özellikle Real Madrid yenilgisinden sonra bizim için çok zor bir maçtı. Bahçeşehir Koleji hücum açısından çok iyi ve kaliteli oyunculara sahip. Özellikle savunmada ve hücumda iyi oynayarak son çeyrekte olduğu gibi yolumuza devam etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.