BASKETBOL

1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar takımı oyuncuları 14/16’ya konuk oldu

11 Mart 2019 Pazartesi 16:03

Polonya'da düzenlenen Tekerlekli Sandalye EuroLeague 3 Eleme Turu grubunu lider tamamlayan 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar takımı oyuncularından Morteza Ebrahimi ile Semih Görkem Kıyar Fenerbahçe TV’de canlı olarak yayınlanan 14/16 programının konuğu oldu.

İlk karşılaşmasında Çekya'nın Studanka Pardubice takımını 111-29, ikinci sınavında Bosna Hersek'ten Zmaj Gradacac'ı 113-22, üçüncü maçında da Polonya temsilcisi Lodz'u 109-41 yenen 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Takımı, 4. maçında ise Polonya'nın Pactum Kielce ekibiyle karşı karşıya geldi ve maçı 111-31 kazanarak 25-28 Nisan tarihleri arasında İspanya'da yapılacak 3. eleme turu finallerine katılma hakkı elde etti.

Kazanılan kupanın da yer aldığı programda grup maçlarını değerlendiren Morteza, “Çok iyi bir turnuva geçirdik. Takımlar kötü değil, biz çok iyiydik. İyi takımlarla karşılaştık. Yeni bir takımız ve takım içinde birlik beraberliği sağladık. Finallere yükselmek için grup maçlarını lider bitirmemiz gerekiyordu ve bunu başardık.” dedi.

Kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Semih ise, “Güzel bir turnuvayı geride bıraktık. Bu grubu lider olarak tamamlamamız gerekiyordu ve bunu başardık. Rakiplerimiz karşısında aynı ciddiyetle, aynı disiplinle oyunumuzu sergileyerek başarıya ulaştık ve kupayı da kazandık.” şeklinde konuştu.

Kupada tüm takımın emeğinin olduğunun altını çizen Morteza, turnuvanın MVP’si seçilmesiyle ilgiliyse, “Tüm takım arkadaşlarıma armağan ediyorum. Umarım bu birlik ve beraberliğimiz devam eder ve sonuçta büyük başarıya imza atarız.” dedi.

Maçlarda rakiplerine attıkları farkları değerlendiren kaptan Morteza, “En çok Polonya takımlarına fark attık. Çok hırslıydık ve bu hırsımızı sahaya yansıtarak farkları attık.” ifadelerine değindi.

İspanya’da yapılacak finallerle ilgili de konuşan ikili, “25 Nisan’a kadar ligler devam edecek. 2 grup olacak. Biz İzmir BŞB. ile aynı gruptayız. İnşallah grupta birinci oluruz ve diğer grubun ikincisiyle karşılaşırız. Takım antrenmanları olsun, bireysel antrenmanlar olsun çok yoğun olacağız. Lig aşamasını kayıpsız geçerek Avrupa aşamasına moralli geçmeyi planlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Taraftar desteğinin önemine de vurgu yapan 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar takımı kaptanı Morteza Ebrahimi, “Dün gece İstanbul’a vardığımızda çok güzel bir sahne ile karşılaştık. Taraftarlarımız çiçeklerle bizi karşılamaya gelmişlerdi. İlk defa böyle bir şey oldu. Çok duygulandık, çok sevindik. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Umarım biz de başarılarla karşılık veririz.” diye konuştu.