BASKETBOL

TÜRKİYE KUPASI FENERBAHÇE BEKO’NUN

17 Şubat 2019 Pazar 21:16

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 34. Erkekler Türkiye Kupası final maçında Anadolu Efes ile karşılaştı. Rakibini 80-70 yenen Takımımız, 6. kez Türkiye Kupası’nı müzemize getirdi.

Erkekler Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko’ya şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan sundu.

Final maçının en değerli oyuncusu olan Fenerbahçe Beko oyuncusu Luigi Datome’ye ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar sundu.

Taraftarlarımız Ankara Spor Salonu’nu doldururken, maçı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mustafa Kemal Danabaş da izledi.

Maçtaki ilk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in de isabetiyle 5.dakikada skorda dengeyi yakaladı (9-9). Hakem molasına Simon’un basketiyle giren Lacivert Beyazlılar, Micic ve Moerman’ın da skora katkı yapmasıyla ilk periyotu 20-16 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Sarı Lacivertliler, Melih ve Kalinic’in de basketleriyle 14.dakikada 25-22 öne geçti. Mola alan Anadolu Efes, ara sonrasında Doğuş ve Moerman’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle Takımımızın serisine son verdi. İyi oyununu sürdüren Obradovic’in öğrencileri soyunma odasına 39-34 önde gitti.

Üçüncü periyotta Simon ve Moerman’ın sayılarına Sloukas ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, 24.dakikada 46-45’lik skorla üstünlüğünü korudu. Datome ile etkili olmaya devam ve mücadelenin final periyotuna 61-57 üstün giren Sarı Lacivertliler, Sloukas, Datome ve Green’in basketleriyle 36.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (73-63). Mola alan Anadolu Efes, aranın ardından Micic ile üç sayılık basket buldu. Ancak Nicolo Melli ile rakibine karşılık veren Fenerbahçe Beko, son bölümde skor avantajını koruduğu mücadeleyi 80-70 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Erkekler Türkiye Kupası finalinde Ankara Spor Salonu tribünleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı çocuklarını ağırladı. İki ekip de sahaya “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir.” pankartlarıyla çıkarken maçın ilk hava atışının yapıldığı top da karşılaşmanın başhakemine TEGV’li çocuklar tarafından takdim edildi. 

Salon: Ankara

Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Altuğ Köselerli

Fenerbahçe Beko: Melli 7, Sloukas 19, Ali Muhammed 5, Ahmet Düverioğlu 6, Datome 22, Kalinic 8, Melih Mahmutoğlu 10, Green 3, Sinan Güler

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 5, Moerman 18, Micic 16, Dunston 15, Simon 11, Beaubois 5, Metecan Birsen, Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer

1. Çeyrek: 16-20
Devre: 39-34
3. Çeyrek: 61-57

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları