BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, Playoff’u en erken garantileyen takım oldu

08 Şubat 2019 Cuma 22:26

Turkish Airlines EuroLeague 22. hafta maçında Panathinaikos Opap’ı, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk eden Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko, rakibini 85-66 mağlup etti.

Takımımız, böylece EuroLeague’deki iç saha galibiyet serisini 13 maça taşıdı ve EuroLeague’in güncel formatında Playoff’u en erken garantileyen takım unvanını aldı.

Başkan Yardımcımız Mehmet Burhan Karaçam ile Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı izledi.

Fenerbahçe Beko, karşılaşmaya Marko Gudurıc, Ali Muhammed, Nıcolo Melli, Luigi Datome ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı. karşılıklı basketlerle başlayan maçta ilk çeyrek 24-18 Fenerbahçe Beko'nun üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyreğin başlarında iki takım da sayı bulmakta zorlanırken ilk beş dakika ekibimizin 31-24 üstünlüğü ile geçildi. Kalan bölümde vites yükselten Obradovic'in öğrencileri soyunma odasına 48-29 önde girdi.

Üçüncü periyotta farkı bir ara 23 sayıya çıkaran Fenerbahçe Beko, bu bölümü de 63-46 önde geçti.  Son çeyreğe Green'in dokuz sayısıyla giren takımımız, ilk kez maç kadrosunda yer alan Tarık Biberovic'in de süre aldığı son dakikaları rahat bir tempoda oynadı ve maçı 85-66 kazandı.

22'nci maçında 19'uncu galibiyetini alan Fenerbahçe Beko, normal sezonun tamamlanmasına sekiz hafta kala playoff'u garantiledi.  Melli 14, Guduric ve Datome 12'şer sayı üretirken, Green'in 12 sayısının tamamını son çeyrekte kaydetti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları