BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun rakibi Türk Telekom

15 Şubat 2019 Cuma 09:56

Takımımız Fenerbahçe Beko, Erkekler Türkiye Kupası yarı final maçında Türk Telekom ile karşılaşıyor. 16 Şubat Cumartesi günü (yarın) 19:00’da Ankara Spor Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Zeljko Obradovic’in öğrencileri, bu maçı kazanmaları halinde Anadolu Efes – Beşiktaş Sompo Japan mücadelesinin galibiyle 17 Şubat Pazar günü 19:00’da final karşılaşmasına çıkacak.

Fenerbahçe Beko’da son durum

Ekibimiz, Türkiye Kupası çeyrek final maçında Bahçeşehir Koleji’yle karşılaştı. Fenerbahçe Beko, 13 Şubat Çarşamba günü 20:30’da oynanan müsabakayı 78-70 kazandı. Sarı-lacivertlilerde Nicolo Melli 20 sayı ve 7 ribaund, Luigi Datome ise 15 sayı, 6 ribaund ve 2 asist üretti.

Fenerbahçe Beko Türkiye Kupası’na, mücadele ettiği iki kulvarda da liderliğini sürdürerek geldi. Turkish Airlines EuroLeague’de bu sezon 22 maça çıkan ve elde ettiği 19 galibiyetle ilk sırada bulunan ekibimiz, aynı zamanda EuroLeague’in mevcut formatında Playoff’u en erken garantileyen takım unvanını da almış durumda. Sarı-lacivertliler, son EuroLeague karşılaşmasında 8 Şubat Cuma günü 20:45’te Panathinaikos’u ağırladı. Fenerbahçe Beko, mücadeleyi 85-66 kazandı. Fenerbahçe Beko’da Nicolo Melli 14 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile 27 verimlilik puanına ulaştı. Marko Guduric, Erick Green ve Gigi Datome de 12’şer sayı üretti. Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde de 17 maçta 15 galibiyetle lider. Obradovic’in öğrencileri, son lig maçına 10 Şubat Pazar günü 13:00’te Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında çıktı ve karşılaşmadan 107-70 galip ayrıldı. 12 oyuncunun da süre alıp skor bulduğu maçta Ali Muhammed 14 sayıyla en skorer isim oldu.

Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely ve Tyler Ennis’in sakatlıkları bulunuyor.

Türk Telekom’da son durum

Burak Gören tarafından çalıştırılan rakibimizin kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Guardlar: TJ Campbell, Ender Arslan, Yunus Sonsırma, Can Akın
Forvetler: Sylven Landesberg, Reggie Redding, Serhat Çetin, Polat Kaya, Metin Türen, Efe Beşok, Kenny Gabriel, Ercan Bayrak
Pivotlar: Vladimir Stimac, Kaya Peker, Nusret Yıldırım
Koç: Burak Gören

Türk Telekom, Erkekler Türkiye Kupası’nda yarı finale vizesi alırken Galatasaray Doğa Sigorta’yı saf dışı bıraktı. 13 Şubat Çarşamba günü 17:00’de oynanan mücadelede rakibini 85-79 geçen Telekom’da Sylven Landesberg 27, Vladimir Stimac 21 sayı üretti.

Türk Telekom, bu sezon ligimizde oynadığı 17 maçta 10 galibiyet elde etti ve dördüncü sırada yer alıyor. Rakibimiz, ligde son beş maçın dördünden yenilgiyle ayrıldı. Son karşılaşmasında Beşiktaş Sompo Japan’a 85-67 yenilen Telekom’da Sylven Landesberg 20, Reggie Redding 11 sayı üretti.

Geçmiş karşılaşmalar

İki takım arasında bu sezon oynanan iki maçta da gülen taraf Fenerbahçe Beko oldu.

Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan mücadeleyi ekibimiz 72-80 galip tamamladı. Takımımızda Jan Vesely 16, Nikola Kalinic 13, Melih Mahmutoğlu 11 sayı üretti. Telekom cephesinde ise Sylven Landesberg 20, Vladimir Stimac 19 sayı buldu.

Sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmadan da Fenerbahçe Beko 87-64 galip ayrıldı. Ekibimizde Nicolo Melli 19 sayı, 9 ribaund ve 5 asist, Kostas Sloukas ise 16 sayı, 5 asist ve 2 ribaund üretti. Telekom cephesinde ise Sylven Landesberg ve Vladimir Stimac 20’şer sayı buldu.

Bilet satışı

16 Şubat Cumartesi günü 19:00’da Ankara Spor Salonu’nda oynanacak Fenerbahçe Beko – Türk Telekom maçının biletlerine şu bağlantıdan ulaşılabilir: http://www.biletix.com/etkinlik/YBFAG/TURKIYE/tr