BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic Darüşşafaka Tekfen galibiyetini değerlendirdi

22 Şubat 2019 Cuma 22:51


Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko’nun Başantrenörü Zeljko Obradovic, Darüşşafaka Tekfen karşısında alınan galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, “Herkese iyi akşamlar dilerim. Zorlu bir Türkiye Kupası haftasından sonra antrenmanlara dönüp önümüzdeki hedefe odaklanmamız gerekiyordu. Takım iyi gözüküyor ve bugün de iyi oynadık. Maçın başından itibaren iyi oynadık, ikinci çeyrekte biraz düşüşümüz oldu ama üçüncü çeyrek itibariyle savunmada iyiydik ve kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularımı antrenmanlardaki çalışma şekillerinden ve bugün maçta oynama şekillerinden dolayı da tebrik ediyorum. Darüşşafaka Tekfen hep savaşan bir takımdır. Darüşşafaka antrenörü de gençlere süre vermek istiyor, bunun da farkındayım. Sonuna kadar savaşıyorlar ve bu konuda onları tebrik ediyorum. Kaybettikleri birçok maçı da son dakikalarda kaybettiler. Gittiğimiz her yerde taraftarımızın desteğinin olması çok güzel. Bugün yanımızda oldukları için de çok teşekkür ederim.” dedi.

Takımımızın önemli isimlerinden Jan Vesely hakkında da bir değerlendirmede bulunan Başantrenörümüz, “Jan’ın dönüşü özellikle topsuz hücumda çok iyiydi. Kondisyonerimiz Predrag Zimonjic’e çok teşekkür ederim, Jan’ı çalıştırdı. Açıkçası bu kadar çabuk takıma geri dönmesi bizim için de sürpriz oldu. İkisine de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Vesely’nin dönmek için çok büyük bir isteği vardı ve hepimiz oyunumuzda Vesely’nin önemini biliyoruz. O da bu akşam iyi oynadı.”  ifadelerini kullandı.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Bizim için önemli olan skor değil, iyi ve normal atış yapmak. Üçlüklerde de hepsi iyiydi. Böyle devam etmeleri gerekiyor. %44 oldukça iyi bir istatistik. Sürekli tekrar yapmak daha iyi olmak için önemli. Maçın sadece bir bölümünde diğer oyuncular açısından da takım için nelerin önemli olduğu anlamında dikkat edilmesi gereken birçok detay vardı.