BASKETBOL

Ahmet Düverioğlu 14/16’nın konuğu oldu

07 Şubat 2019 Perşembe 16:33

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın başarılı pivotu Ahmet Düverioğlu, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programının konuğu oldu.

İlk olarak sezonu değerlendiren Ahmet Düverioğlu, “Uzun bir maraton. Her maç bizim için önemli. Sezona iyi başladık. Bazen inişler oldu ama olacak şeyler. Önemli olan iyi bitirmek ve play-offlara iyi bir pozisyonda gitmek. En önemlisi orası olacak.” dedi.

Basketbolun bir takım oyunu olduğunun altını çizen ve Fenerbahçe Beko’nun da iyi bir takım olduğuna değinen Ahmet, “İlk geldiğimiz sene Bogdanovic vardı, Ekpe vardı ve o sene şampiyon olduğumuz seneydi. Ertesi sene çok önemli oyuncularımız gitti ama yine Final Four’da yer aldık. Bazen oyuncular eksik oluyor ama bir takım oyunu olduğu için maçları kazanmasını biliriz. Koçun sistemi böyle. Bazen Kostas sayı atar, bazen Ali Muhammed atar. Her maç sabit bir oyuncumuz yok. Bazen ben de çok iyi bir maç çıkarıyorum ama 2 sayı atmışım. Hocamız defansa bakar, takıma enerjik bir şekilde katkı yapmanı ister. Sadece istatistiksel olarak değil, bazen defans yaparak, bazen de takıma başka şekilde motivasyon vererek…” ifadelerine değindi.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic’le ilgiliyse Ahmet Düverioğlu, “ Her oyuncudan bir isteği var. Benden daha enerjik olmamı ister. Birkaç maçta o enerjiyi veremedim, benimle konuştu. ‘İlk önceliğin takıma enerji vermek, iyi bir şekilde defans yapman.’ dedi. Hocamız her oyuncudan ne isteyeceğini biliyor, kimi ne zaman nerede kullanacağını çok iyi biliyor.” diye konuştu.

Obradovic’le arasındaki diyaloğu da aktaran başarılı pivot, “Nerede ne yapacağını çok iyi bilen bir koç. İdman dışında çok şakacı ve sıcak kanlı bir insan. Herkes bilir ki maçta Obradovic sana bağırmadıysa bir sıkıntı vardır. Aramız çok iyi. İdmanlarda, maçlarda bağırıyor ama iyiliğimiz için bağırıyor. Bağırıyorsa iyi bir sebebi vardır. Saygı duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kendi performansıyla ilgilide konuşan Ahmet, “İki sakatlığım oldu. İnişler oldu ama şimdi biraz daha toparlamaya başladım, bireysel idmanlara ağırlık vermeye başladım. Vesely’nin yokluğunda takımın bana daha çok ihtiyacı var diye düşünüyorum ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Önümüzde çok önemli bir maç var. İyi uzunları var, iyi bir takıma sahipler, iyi bir koça sahipler. O maça da konsantre bir şekilde çıkmak ve hocamın benden beklediği katkıyı vermek istiyorum.” dedi.

Vesely’nin sakatlığını da değerlendiren Ahmet Düverioğlu, “Hem istatistik olarak hem enerji olarak hem de takıma yardım olarak bizim için çok önemli bir oyuncu. Bu sene bir lider gibi. Bu bir takım oyunu. Maçı kaybetmiş olabiliriz ama Olympiakos maçında da Vesely’siz oynamıştık ve kazanmıştık. Tabii ki her maçı kazanamazsın, kaybettiğin maçtan ders almalısın ve o maçtan ders aldık.” diye konuştu.

Taraftarlarımız içinse Ahmet, “Bizim için çok büyük bir motivasyon. Almanya deplasmanında Bayern Münih maçında taraftarımız tribünü doldurmuştu, sanki Türkiye’de oynamış gibiydik. Kazanamadık ama o maçtan ders çıkardık. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda inanılmaz bir atmosfer var. Seyirci ayaklandığında inanılmaz bir enerji veriyor. Bir bağ oluşuyor. Bizi desteklemeye gelsinler. Bizim için çok önemliler. Onları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Final Four’a gitmek istediklerini de sözlerine ekleyen başarılı basketbolcu, “Önümüze bakmamız lazım. Bu sene de Final Four’a gitmek istiyoruz. Fenerbahçe’nin hedefi hem ligde hem de EuroLeague’de şampiyon olmak. Önümüze bakıp maçları kazanmak ve daha da iyi basketbol oynamak istiyoruz.” dedi.

2019 yılının Final Four organizasyonun Baskonia’da yapılacak olmasıyla ilgili de görüşünü belirten Ahmet, “Orada iyi bir basketbol seyircisi var. Güzel bir organizasyon olacaktır.” ifadelerine değindi.

Çok iyi bir takım olduklarını ve hem ligde hem de EuroLeague’de rakiplerin Fenerbahçe Beko’ya karşı daha yüksek motivasyonla oynadıklarının altını çizen Ahmet Düverioğlu, “Bu doğal bir şey. Daha konsantre çıkmalıyız maçlara. Koç, ‘Maçın son saniyesine kadar oynayın ve motivasyonunuz hiçbir zaman inmesin’ diyor.” açıklamasını yaptı.