BASKETBOL

Nicolo Melli, EuroLeague’de son 10 yılın en iyileri arasında gösterildi

05 Aralık 2019 Perşembe 12:24

Fenerbahçe Beko formasını iki sezon boyunca başarıyla giyen ve kariyerine NBA takımlarından New Orleans Pelicans’ta devam eden Nicolo Melli, EuroLeague tarafından son on yıla damga vuran isimler arasında gösterildi.
 
EuroLeague’de ilk olarak AX Armani Exchange Milan formasıyla 2010’da boy gösteren Melli, ardından kariyerine Bamberg ve Fenerbahçe Beko formalarıyla devam etti.
 
Nicolo Melli, Almanya temsilcisi Bamberg ile kariyerinde önemli bir sıçrama dönemine imza attı. Aralık 2016’da EuroLeague genelinde ayın MVP’si olan Melli, 2016-17 sezonunun sonunda da EuroLeague’in en iyi ikinci beşine seçildi.
 
2017 yazında Fenerbahçe Ailesi’ne katılan İtalyan yıldız, takımımızla geçirdiği iki sezonda da Final Four oynama şansı yakaladı ve bu süreçte ekibimizin en önemli parçalarından biri oldu. Melli, 2018 EuroLeague finalinde 28 sayıya imza attı ve o tarihe kadar ulaşılan en önemli dereceye erişmiş oldu.
 
Nicolo Melli, Fenerbahçe kariyeri boyunca 1 Türkiye Süper Ligi ve 1 Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı.
 
“All-Decade Nominee” kapsamında EuroLeague tarafından toplamda 50 aday açıklanacak. Tüm adayların açıklanmasının ardından, taraftarların katılımına açılacak oylamanın sonucunda, EuroLeague’in son 10 yılına damga vuran 10 oyuncu belirlenecek.
 
EuroLeague tarafından bugüne kadar açıklanan isimler arasında şu oyuncular yer alıyor: Kostas Sloukas, Gigi Datome, Nando De Colo, Ekpe Udoh, Bogdan Bogdanovic, Nicolo Melli, Ioannis Bourousis, Ante Tomic, Cory Higgins, Mike Batiste, Rudy Fernandez, Devin Smith, Georgios Printezis, Victor Khryapa, Tornike Shengelia, Nick Calathes, Felipe Reyes, Sonny Weems, Jaycee Carroll, Tyrese Rice, Juan Carlos Navarro, Alexey Shved, Nenad Krstic, Will Clyburn, Luka Doncic, Paulius Jankunas, Bryant Dunston, Dimitris Diamantidis, Sergio Llull, Alex Tyus, Andrei Kirilenko, Kostas Papanikolaou, Anhtony Randolph, Kyle Hines.