BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 84-80 Beşiktaş Sompo Sigorta

10 Kasım 2019 Pazar 17:32

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi 7. hafta maçında Beşiktaş Sompo Sigorta’yı konuk etti. Ekibimiz, karşılaşmadan 84-80 galip ayrıldı. Takımımızın en skorer oyuncuları 17’şer sayıyla Ahmet Düverioğlu ve Kostas Sloukas olurken; onları 14 sayıyla Nikola Kalinic takip etti. Ali Muhammed 13, Lauvergne 10, Westermann 8, Melih 3, Stimac ise 2 sayı kaydetti.

Takımımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünü anmak amacıyla “81. YILINDA ATAMIZI ÖZLEM VE SAYGI İLE ANIYORUZ” yazılı pankartla parkeye çıktı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı; Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sevil Zeynep Becan ve Kemal Danabaş da izledi.

Zeljko Obradovic yönetimindeki Sarı Lacivertliler maça; Melih Mahmutoğlu, Joffrey Lauvergne, Nikola Kalinic, Ahmet Düverioğlu ve Leo Westermann beşiyle başladı.

İlk çeyreğe art arda bulduğu sayılarla başlayan Fenerbahçe Beko, Beşiktaş’ın Jordan Theodore ile ürettiği basketlere engel olamayınca çift hanelere çıkan fark da kapandı. Ekibimiz, Leo Westermann ile farkı altı sayıya kadar çıkarsa da rakibimiz James Michelle sayılar üretti. Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 20-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayamayan Takımımız, Nikola Kalinic’in üçlüğüyle tekrar öne geçti(30-29). Hem hücumda hem de savunmada sorunlar yaşayan Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 36-38 geride giden taraf oldu.

Soyunma odasından Ahmet Düverioğlu’nun çember altından ürettiği sayıyla dönen Ekibimiz, Ali Muhammed’in basketiyle skoru 49-52 yaptı. Son bölümde Beşiktaş Sompo Sigorta, İsmet Akpınar ile basketler bularak farkı 6 sayıya çıkardı. Bu sayı çeyreğin sonucunu da belirledi: 52-58

Dördüncü çeyreğe Kostas Sloukas’ın üç sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in üçlüğüyle farkı 1’e indirdi(61-62). Maçın son bölümleri oldukça çekişmeli geçerken; bitime son 4 dakika kala Takımımız, Kalinic ile skoru 71-67’ye getirdi. Rakibimiz ise, Durisic ve James Michael ile durumu 71-71’de eşitledi. Son 1 dakikaya 76-75 önde giren Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 84-80 galip ayrıldı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları