BASKETBOL

Barcelona 89-63 Fenerbahçe Beko

21 Kasım 2019 Perşembe 00:45

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague dokuzuncu hafta maçında Barcelona’ya konuk oldu. Ekibimiz, Palau Blaugrana’da oynanan mücadeleden 89-63 mağlup ayrıldı. 

Takımımızın en skorer oyuncusu 12 sayıyla Joffrey Lauvergne olurken; onu 8'er sayıyla Ahmet Düverioğlu ve Melih Mahmutoğlu takip etti. Kostas Sloukas 7, Luigi Datome 7, Vladimir Stimac 6, Ekrem Sancaklı 5, Jan Vesely 4, Nikola Kalinic, Ali Muhammed ve Tarık Biberovic ise 2'şer sayı üretti.

Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, İspanya’da oynanan maçta takımımızı yalnız bırakmadı. Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko karşılaşmaya; Kostas Sloukas, Tarık Biberovic, Joffrey Lauvergne, Ahmet Düverioğlu ve Luigi Datome beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da sayı üretmekte zorlansa da takımımızın ilk basketi Kostas Sloukas’tan geldi. Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede Fenerbahçe Beko, Cory Higgins’in sayılarına engel olamayınca çeyreğin sonlarına doğru 21-13 geriye düştü. Son dakikada Nicola Kalinic’in smacına Ante Tomic ile karşılık veren ev sahibi, ilk çeyreği 25-15 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe Jan Vesely’nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Beko, savunmada iyi performans sergileyemeyince farkın da açılmasına engel olamadı(35-24). Ekibimiz, son bölümde Lauvergne ve Melih ile sayılar bulsa da soyunma odasına 44-30 geride giren taraf oldu.

Takımımız üçüncü çeyreğe iyi bir başlangıç yapamayınca fark 20 sayıya kadar çıktı(54-34). Bu bölümde hem hücumda hem de savunmada sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreği 67-40 geride tamamladı.

Dördüncü çeyreğe Datome’nin üç sayılık basketiyle başlayan Ekibimiz, Ekrem Sancaklı’nın sayılarıyla skoru 73-54 yaptı. Son bölümde Fenerbahçe Beko hücumda iyi işler yapsa da skora ortak olamadı ve Takımımız Barcelona deplasmanından 89-63 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, bu sabah saatlerinde Fransa’ya geçecek ve 22 Kasım Cuma günü TSİ 22:45’te ASVEL’e konuk olacak.

Basın Fotoğrafları