BASKETBOL

Kızılyıldız 68-56 Fenerbahçe Beko

10 Ekim 2019 Perşembe 21:57

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımız, Turkish Airlines EuroLeague 2019-20 sezonu ikinci hafta maçında Kızılyıldız’a konuk oldu. Stark Arena’da oynanan karşılaşma 68-56 ev sahibi ekibin lehine sonuçlandı.
 
Fransız oyuncumuz Nando De Colo kaydettiği 19 sayıyla maçın skoreri olurken, Ali Muhammed 13 sayıyla oynadı.
 
Takımımızda sakatlığı geçen ve Kızılyıldız kafilesine dahil edilen Jan Vesely mücadeleye de ilk beşte başladı. Fenerbahçe Beko parkeye; Kostas Sloukas, Nando De Colo, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Jan Vesely beşiyle çıktı.
 
Mücadeleye baskılı savunmayla başlayan ev sahibi ekibin üçlüğünün ardından açılışı Nando De Colo’yla yapan Fenerbahçe Beko, Kalinic’in üçlüğüyle de skoru 5-5’te eşitledi. Televizyon molasına 9-7 geride giren ekibimiz moladan Ali Muhammed’in üçlüğüyle döndü ve skoru 9-10 yaptı. Bu bölümde dış atışlarla sayı üreten Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed ve Nando De Colo’nun üçlükleriyle ilk periyodu 15-16 önde tamamladı.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta skor 22-18’e gelince koç Obradovic mola aldı. Moladan Melih’in üçlüğüyle dönen ekibimiz, Sırbistan temsilcisinin 5-0’lık serisini durduramayınca fark 6 sayıya çıktı ve koç Obradovic ikinci molasını aldı. İlerleyen bölümde Nando De Colo’nun basketleriyle farkı 1 sayıya indiren Takımımız, rakibine de mola aldırdı: 29-28. İlk yarı 35-30 Kızılyıldız’ın üstünlüğüyle tamamlandı.  
 
İkinci periyoda Sloukas’ın serbest atışları ve Vesely’nin turnikesinden gelen 4-0’lık seriyle giren Fenerbahçe Beko, rakibinde de mola aldırdı: 35-34. İlerleyen bölümde 9 sayıya kadar çıkan farkı eritemeyen ekibimiz, periyodu 51-43 önde bitirdi.
 
Dördüncü periyoda agresif savunmayla başlayan Fenerbahçe Beko, Nando De Colo’nun üçlüğünün ardından rakibine mola aldırdı: 51-46. Vesely ve Ali Muhammed’in elinden gelen 5-0’lık seriyle de fark 2 sayıya inince Kızılyıldız ikinci molasını da kullandı: 53-51. Kalan bölümde istediği performansı sahaya yansıtamayan ekibimiz, mücadeleden 68-56 mağlup ayrıldı.

Haberin diğer fotoğrafları

/