BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, Türk Telekom’a konuk oluyor

11 Ekim 2019 Cuma 15:22

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Süper Ligi 3. hafta maçında Türk Telekom’a konuk oluyor. 12 Ekim Cumartesi günü 20:00’de Ankara Spor Salonu’nda oynanacak mücadele, Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınlanacak. Müsabakayı Mehmet Şahin, Kaan Büyükçil, Ahmet Tatlıcı hakem üçlüsü yönetecek.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum
 
Fenerbahçe Beko, son lig maçında 6 Ekim Pazar günü Gaziantep Basketbol ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşılaştı. Ekibimiz, bu mücadeleyi 84-75 kazanarak ikide iki yaptı. Sarı-lacivertlilerde Nando De Colo 21 sayı, Nikola Kalinic ve Derrick Williams ise 14’er sayı üretti.
 
Ekibimiz, son resmi mücadelesine ise Turkish Airlines EuroLeague kulvarında, 10 Ekim Perşembe günü Kızılyıldız deplasmanında çıktı. Özellikle hücumda çok zorlandığı mücadelede 56 sayıda kalan ekibimiz, potasında da 68 sayı görerek mücadeleden mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe Beko’da Nando De Colo 19, Ali Muhammed 13 sayı üretti. 
 
Fenerbahçe Beko’da tedavi süreçleri devam eden Joffrey Lauvergne, Egehan Arna ve Ergi Tırpancı bu mücadelede forma giyemeyecek. Takımımızın 12 kişilik maç kadrosuna ise Basketbol Süper Ligi’nde 5 yabancı sınırına göre karar verilecek.
 
Türk Telekom’da son durum
 
Burak Gören tarafından çalıştırılan Ankara temsilcisinin kadrosunda şu isimler yer alıyor:
Guardlar: TJ Campbell, Nick Johnson, Enes Berkay Taşkıran, Muhammed Baygül, Şafak Edge
Forvetler: R.J. Hunter, Polat Kaya, Metin Türen, Efe Beşok, Kyle Wiltjer, Ercan Bayrak
Pivotlar: Moustapha Fall, Egemen Güven
 
Koç: Burak Gören
 
Türk Telekom, bu sezon ligimizde oynadığı iki maçı da kazandı. İlk hafta mücadelesinde Galatasaray Doğa Sigorta’yı 78-66 ile geçen Telekom, ikinci haftada ise Afyon Belediye deplasmanından 78-82’lik galibiyetle döndü. Afyon deplasmanında galibiyeti getiren isimler, 16 sayı ve 9 ribaund ile oynayan Moustapha Fall, 14 sayı ve 8 ribaund ile Nick Johnson, 14 sayı ve 5 asist ile R.J. Hunter, 11 sayı ve 8 ribaund ile Kyle Wiltjer oldu.
 
Türk Telekom, bu sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. A Grubu’nda yer alacak Türk Telekom’un grubunda BAXI Manresa, Dinamo Sassari, Strasbourg, Filou Ostende, UNET Holon, Lietkabelis ve Polski Cukier Torun takımları yer alıyor. 
 
Geçmiş karşılaşmalar
 
Fenerbahçe Beko, rakibiyle lig tarihinde oynadığı 79 maçın 54’ünü kazandı. Ekibimiz, geçtiğimiz sezon rakibini normal sezonda oynanan iki maçta da yenmiş; Playoff turunda ise rakibini 2-1 ile geçerek yarı final vizesi almıştı.
 
Önemli hatırlatma: Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun, Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes 2018-2019 Playoff final serisinde almış olduğu kararlar neticesinde verilen cezalara göre; bu mücadelede deplasman tribünü için bilet satışı yapılmayacak ve ev sahibi takıma ayrılan bölgede, takımımıza ait forma ya da ürün giymiş taraftarlar görülmesi durumunda bu kişiler dışarı çıkartılacaktır.