BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun konuğu Gaziantep Basketbol

05 Ekim 2019 Cumartesi 12:46

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Basketbol Süper Ligi ikinci hafta maçında Gaziantep Basketbol’u konuk ediyor. 6 Ekim Pazar günü (yarın) 20.00’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele, Tivibu Spor 2 tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Altuğ Köselerli, Can Mavisu, Musa Kazım Çetin hakem üçlüsü yönetecek.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum
 
Ekibimiz, son resmi maçına Turkish Airlines EuroLeague’de çıktı. 3 Ekim Perşembe günü Real Madrid’e konuk olan Fenerbahçe Beko, mücadeleden 81-77 mağlup ayrıldı. Bu mücadelede Nando De Colo 22 sayı, 40 dakika parkede kalan Derrick Williams ise 19 sayı ve 10 ribaund üretti. Takımımızın mücadele genelinde yaptığı 17 top kaybı ise mağlubiyetin en önemli faktörlerinden biri oldu. Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague’de ikinci karşılaşmasına 10 Ekim Perşembe günü TSİ 20.00’de Belgrad deplasmanında çıkacak ve Kızılyıldız’a rakip olacak.
 
Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel çalışma süreçleri devam eden Jan Vesely ve Joffrey Lauvergne, Real Madrid maçı için İspanya’ya giden kafilede yer almamıştı. Egehan Arna, Ergi Tırpancı ve Ekrem Sancaklı da 12 kişilik kadro sınırı nedeniyle Madrid’e götürülmedi.
 
Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi’nde ilk maçına 29 Eylül Pazar günü çıktı. Sigortam.net İTÜ ile karşılaşan ekibimiz, rakibini 57-90 ile geçerek iyi bir başlangıç yaptı. Takımımızda Nando De Colo 21 sayı ve 6 asist; Gigi Datome 14, Melih Mahmutoğlu ise 13 sayı buldu.
 
Gaziantep Basketbol’da son durum
 
Ligimizin önemli ekiplerinden Gaziantep Basketbol, hareketli bir transfer dönemini geride bıraktı. Rakibimizin kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Guardlar: Can Uğur Öğüt, Sarunas Vasiliauskas, Jamarr Sanders, Erol Can Çinko, İsmail Cem Ulusoy, Drew Crawford
Forvetler: Murat Göktaş, Batuhan Dikmen, Orhan Hacıyeva, Arber Berisha, Stevan Jelovac
Pivotlar: Metehan Akyel, Jamelle Hagins
Koç: Nenad Markovic
 
Gaziantep Basketbol, ligin ilk haftasında 29 Eylül Pazar günü Afyon Belediye ile karşılaştı. Rakibimiz, bu mücadeleyi 78-71 kazandı. Afyon Belediye Spor’a karşı Drew Crawford 21, Erol Can Çinko ise 10 sayı buldu.
 
Gaziantep, bu sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Kırmızı-siyahlılar, bu kupada C grubunda yer alacak ve Brose Bamberg, Iberostar Tenerife, Peristeri, VEF Riga, Mornar Bar, Nizhny Novgorod ve ERA Nymburk ile üst tur mücadelesi verecek.
 
Geçmiş karşılaşmalar:
 
Fenerbahçe Beko, rakibiyle lig tarihinde oynadığı 14 maçın 13’ünü kazandı.
 
Geçtiğimiz sezon oynanan karşılaşmalar 84-67 ve 55-67’lik skorlarla Fenerbahçe Beko üstünlüğü vardı.
 
Önemli hatırlatma: Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun, Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes 2018-2019 Playoff final serisinde almış olduğu kararlar neticesinde verilen cezalara göre; Fenerbahçe Beko – Gaziantep Basketbol mücadelesinde yalnızca deplasman tribünü (419-420-421 bloklar) için bilet satışı yapılacaktır. Misafir takım seyircileri için ayrılan bu bölgeye her taraftar misafir takım formaları ile girebilecek, farklı takım forması giymiş taraftarlar görülmesi durumunda dışarı çıkartılacaktır.