BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, Galatasaray Doğa Sigorta’ya konuk oluyor

26 Ekim 2019 Cumartesi 18:21

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi 5. hafta maçında Galatasaray Doğa Sigorta’ya konuk oluyor. 27 Ekim Pazar günü (yarın) 15:15’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak derbi, Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Emin Moğulkoç, Serdar Ünal, Ayşenur Yazıcıoğlu hakem üçlüsü yönetecek.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum
 
Fenerbahçe Beko, son resmi maçına Turkish Airlines EuroLeague’de çıktı. 25 Ekim Cuma günü Milano’da AX Armani Exchange Milan’a konuk olan ekibimiz, mücadeleden 87-74 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla dört maç sonunda bir galibiyette kalan Fenerbahçe Beko’nun mücadeledeki en etkili ismi, 14 sayı, 7 ribaund ve 21 verimlilik puanıyla  Jan Vesely oldu. Joffrey Lauvergne de 14 sayı ve 8 ribaund istatistikleri üretti.
 
Sarı-lacivertliler, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki son maçında 20 Ekim Pazar günü Bahçeşehir Koleji’ni konuk etti. Ekibimiz, müsabakadan 74-60 galip ayrıldı. Fenerbahçe Beko’da, Joffrey Lauvergne 13 sayı ve 5 ribaund üretti. Berkay Candan 12 sayı, Kostas Sloukas ise 10 sayı ve 7 asist buldu. Takımımız, ligde dörtte dört yapmış durumda.
 
Fenerbahçe Beko’da Nikola Kalinic, sakatlığı nedeniyle Milan mücadelesinde forma giyemedi.
 
Galatasaray Doğa Sigorta’da son durum
 
Bir dönem Fenerbahçe’de de görev yapan Ertuğrul Erdoğan tarafından çalıştırılan Galatasaray Doğa Sigorta’nın kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Guardlar: Lazeric Jones, Tai Webster, Can Korkmaz, Emir Gökalp
Forvetler: Yiğit Arslan, Göksenin Köksal, Utku Tuğsal, Serkan Aydın, Aaron Harrison, Caner Erdeniz, Greg Whittington, Ben Moore
Pivotlar: Zach Auguste, Ege Arar, Ayberk Olmaz
Koç: Ertuğrul Erdoğan
 
Galatasaray Doğa Sigorta, ING Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı dört maçta üç galibiyet elde etti. Rakibimiz, son lig maçında Afyon deplasmanından 67-68’lik galibiyetle döndü. Meksa Yatırım Afyon Belediyespor maçında Galatasaray’ın en skorer isimleri 21 sayıyla Aaron Harrison ve 11 sayıyla Tai Webster oldular.
 
Sarı-kırmızılılar, bu sezon EuroCup D Grubu’nda mücadele ediyor. Bu kulvarda da dört maça çıkan Ertuğrul Erdoğan’ın öğrencileri, elde ettiği üç galibiyetle lider durumda. Galatasaray Doğa Sigorta, son EuroCup maçında 23 Ekim Çarşamba günü Buducnost’u konuk etti ve mücadeleden, bir uzatma bölümünün ardından 84-83 galip ayrıldı. Galatasaray’da Greg Whittington 20, Zach Auguste 18 sayı üretti.
 
İstatistik liderleri (Galatasaray Doğa Sigorta – Fenerbahçe Beko)

Sayı: Aaron Harrison (13.25) – Nando De Colo (16.33)
Ribaund: Zach Auguste (6.5) – Ahmet Düverioğlu (6.0)
Asist: Lazeric Jones (5.3) – Kostas Sloukas (7.3)
Top çalma: Yiğit Arslan (2.0) – Kostas Sloukas (2.0)