BASKETBOL

Maccabi Fox 67-55 Fenerbahçe Beko

30 Ekim 2019 Çarşamba 23:59

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 5. hafta maçında Maccabi Fox’a konuk oldu. Ekibimiz, Menora Mivtachim Arena’da oynanan mücadeleden 67-55 mağlup ayrıldı. Takımımızın en skorer oyuncusu 13 sayıyla Nando de Colo olurken; onu 11 sayıyla Derrick Williams ve ali Muhammed takip etti.

Zeljko Obradovic’in öğrencileri maça; Melih Mahmutoğlu, Kostas Sloukas, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Karşılaşmaya 6-0’lık Maccabi Fox serisiyle başlanırken, ilk sayılarımız Jan Vesely’den geldi. Takımımız, Derrick Williams ile skoru 10-4’e getirdi. Fenerbahçe Beko, Othello Hunter’ın sayılarına Ali Muhammed’in serbest atışlarıyla cevap verdi ve çeyreğin sonucunu belirledi: 12-6

Maccabi Fox ikinci çeyrepe Tyler Dorsey’nin sayılarıyla başlasa da Takımımız, Nando de Clolo’nun üç sayılık isabetiyle durumu 15-9 yaptı. Ancak ev sahibi ekip, Scottie Wilbekin ile üst üste sayılar üretince fark çift hanelere çıktı: 22-10. İkinci çeyrek Maccabi’nin 35-15 üstünlüğüyle sona erdi.

Soyunma odasından Derrick Williams’ın üçlüğüyle dönen Fenerbahçe Beko, savunmada istediği oyunu ortaya koyamayınca skor 43-23’e geldi. Çeyreğin son dakikalarında etkili hücum organizasyonları yakalayarak farkı 8 sayıya kadar indirdi: 49-41. Othello Hunter’ın serbest atışları çeyreğin sonucunu belirlerken, Fenerbahçe Beko son çeyreğe 52-41 geride girdi.

Son çeyreğe Ali Muhammed’in sayılarıyla başlayan Takımımız, farkı 6 sayıya düşürdü(57-51). Ancak hücum organizasyonlarında doğru tercihler yapamayan Ekibimiz, Omri Casspi ve Tarık Black’in sayılarına engel olamayınca durum 62-54 oldu. Takımımız, karşılaşmadan 67-55 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 1 Kasım Cuma günü saat 20.45'te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Zalgris Kaunas'ı konuk edecek.

Basın Fotoğrafları