BASKETBOL

Khimki Moskova 84-78 Fenerbahçe Beko

08 Ocak 2019 Salı 22:18

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 17. hafta maçında Khimki Moskova’ya konuk oldu. Normal süresi 72-72 eşitlikle sona eren mücadeleden Fenerbahçe Beko 84-78 mağlup ayrıldı. Ekibimizin en skorer oyuncusu 18 sayıyla Kaptan Melih Mahmutoğlu olurken onu 17 sayıyla Jan Vesely takip etti ve bu maçta bulduğu sayılarla EuroLeague’de 2000 sayı barajını aştı.

Arena Mytischi’de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Beko parkeye Kostas Sloukas, Marko Guduric, Jan Vesely, Nicolo Melli ve Nikola Kalinic beşiyle çıktı.

Hava atışıyla başlayan mücadelede ilk sayılar Khimki Moskova’dan gelirken Fenerbahçe Beko’da ilk basketi Jan Vesely buldu. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı sayılara sahne olurken iki takım da televizyon molasına 9-9 eşitlikle gitti. Molanın ardından Kaptan Melih ve Kalinic ile sayılar bulan Zeljko Obradovic'in öğrencileri skoru 11-18’e getirdi. Üst üste bulduğu sayılarla farkı çift hanelere çıkaran Takımımız, ilk çeyreği 13-23 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan ev sahibi ekip, yakaladığı fırsatları baskete çevirdi ve farkı bir sayıya indirdi. Ancak Fenerbahçe Beko Ahmet Düverioğlu’nun sayılarıyla Khimki Moskova’nın serisini bozdu ve durumu 24-28 yaptı. Fenerbahçemiz Sloukas ve Guduric ile farkı tekrar açsa da Rusya temsilcisi Green Garlon’un sayıları ile 36-35 öne geçti. Son bölümde Sloukas ve Vesely’nin basketleriyle öne geçen Ekibimiz, soyunma odasına 38-41 önde gitmeyi başardı.

Üçüncü çeyreğin başında adeta Jan Vesely rüzgarı esti. Vesely ile 8-0’lık bir seri yakalayan Erkek Basketbol Takımımız Guduric ile skoru 45-51’e getirdi. Ancak üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip Anthony Gill ile öne geçti. Fenerbahçe Beko, son bölümde Ali Muhammed ile sayılar bulsa da Khimki Moskova Dee Bost ile çeyreği 57-54 önde bitirdi.

Son periyoda Lauvergne’nin sayıları ile başlayan Ekibimiz, Malcolm Thomas’ın iki sayılık basketlerine engel olamadı. Ancak bu defa sahneye Kaptan Melih Mahmutoğlu çıktı ve son saniyelerde bulduğu üç sayılık isabetlerle farkı 1 sayıya indirdi. Luigi Datome’nin sayılarıyla öne geçen Fenerbahçe Beko, Melih ile skoru 63-66 yaptı. Ev sahibi son anlarda Anhony Gill ile öne geçse de 25 saniye kalan Takımımız skoru 70-69’a getirdi. Karşılıklı serbest atışlarla geçen son saniyelerde Melli’nin serbest atış çizgisinde bulduğu sayı maçı uzatmaya taşıdı. (72-72)

Uzatma periyodu Khimki Moskova’nın sayılarıyla başlarken Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmadan 84-78 mağlup ayrıldı.

Haberin diğer fotoğrafları

/