BASKETBOL

Genç basketbolcularımız Yiğit Onan ve David Mutaf 14/16’ya katıldı

28 Ocak 2019 Pazartesi 17:08

Genç Erkek Basketbol Takımımızın oyuncuları Yiğit Onan ve David Mutaf, Fenerbahçe TV’de yayınlanan 14/16 programının konuğu oldu.

Mücadele ettikleri Basketbol Gençler Ligi Final Grubu’nu değerlendiren genç basketbolcular, önce iyi bir birey ardından iyi bir sporcu olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söylediler.

Genç basketbolcularımız ilk olarak Basketbol Gençler Ligi Final Grubu’nun ilk haftasında Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmayı değerlendirdi.

David Mutaf, “Beşiktaş karşısında istediğimiz gibi mücadele edemedik. Evet, maçı kazandık, mutluyuz ama daha çok çalışmamız lazım. Daha iyi oynamamız lazım, bunu hedefliyoruz.” şeklinde konuşurken; bir diğer genç basketbolcumuz Yiğit Onan ise, “Beşiktaş karşısındaki performansıma ilişkin şunu söyleyebilirim: Daha iyi bir istatistikle oynayabilirdim. Ancak kazanmak önemliydi. Her şey daha iyi olabilir. Bundan sonra daha iyi olacağım. Beşiktaş karşısında enerjimiz çok düşüktü. İlk yarıda kötü bir oyun sergilememize rağmen ikinci yarıda oyuna ağırlığımızı koyduk ve bu şekilde kazandık. Önemli olan da kazanmaktı. Biz, hepimiz takım için bir şeyler yapıyoruz.” dedi.

Genç basketbolcularımız, basketbola başlangıç hikayelerini de paylaştı. İlk olarak söz alan David Mutaf, “Küçüklüğümden bu yana basketbol oynuyorum. Ailemde herkes sporcu ve yapabileceğim başka da bir şey yok diyebilirim. Açıkçası sporcu olarak büyüdüm.” şeklinde bir açıklamada bulunurken, Yiğit Onan ise, “Ben basketbola babam Ömer Onan'ı görerek başladım. Benim örnek aldığım kişi babamdı. Onun maçlarını izlerdim ve maç bittikten sonra parkeye çıkar şut atardım. Daha çok o şekilde başladım diyebilirim. Tabii sporcu aileden geliyor olmam etkili oldu.” ifadelerini kullandı.

Eski basketbolcumuz ve aynı zamanda ağabeyi Can Maxim Mutaf ile ilgili de konuşan David Mutaf, “Ağabeyim benim gözümün önündeki en önemli örnekti. Onun gibi olmak istiyorum. Bana her konuda yardımcı oluyor. Basketbolumu geliştirmem açısından da katkıları oluyor. Zaman zaman performansımı da eleştiriyor.” dedi.

Basketbol Gençler Ligi Final Grubu’nun ikinci haftasında deplasmanda TED Ankara Kolejliler ile oynayacağımız karşılaşmayı da değerlendiren David Mutaf, “Çalışmalarımıza bugünden başladık. Bu hafta sıkı çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Çünkü final grubundaki her maç çok önemli. Deplasmanda kazanmak istiyoruz.” açıklamasında bulunurken; Yiğit Onan da, “Çalışmalarımıza çok sert bir şekilde başladık. TED Ankara da zor bir takım. Bunu da sahada gösteriyorlar. Tabii ki deplasman olması da önemli bir faktör. Çalışmalarımıza başladık, her maç bizim için çok önemli. Her maç bizim gelişimimiz için önemli.” dedi.

Sezon sonu hedeflerini de sıralayan David Mutaf ve Yiğit Onan, iyi bir birey ve iyi bir sporcu olma konusunda hemfikir. Konuyla ilgili ilk söz alan David Mutaf, “İlk hedefimiz play-off turunu geçip dörtlü finallere kalmak. Bunun da ötesinde kendimizi geliştirip iyi bir birey ve iyi bir sporcu olmak bizim önceliğimiz. Şunu da biliyoruz: Fenerbahçe’nin hedeflerinden bir tanesi de şampiyon olmaktır. Bu hedef doğrultusunda da çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıp ligi istediğimiz gibi bitirmek istiyoruz.” dedi.

Yiğit Onan ise, “Her şeyden önce bizim kendi gelişimimiz çok önemli. Öncelik iyi bir birey, sonra iyi bir oyuncu olmak ve bizler de bunun için çalışıyoruz. Bunu da kamplar ve toplantılarla üst düzeyde yapmaya önem veriyoruz. Takım halinde büyük bir gelişme kaydettik ve iyi bir seviyede olacağımızı söyleyebilirim.” şeklide konuştu.