BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 90-75 Olympiacos

24 Ocak 2019 Perşembe 22:15

Turkish Airlines EuroLeague 20. hafta maçında Olympiacos’u konuk eden Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 90-75 galip ayrılarak toplamda 18. galibiyetini elde etti ve zirvedeki yerini korudu.

Karşılaşma öncesinde EuroLeague’de aralık ayı MVP’si seçilen Jan Vesely’e ödülünü eski basketbolcumuz Mirsad Türkcan takdim etti.

Fenerbahçe Beko karşılaşmaya Erick Green, Ali Muhammed, Nikola Kalinic, Nicolo Melli, Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı.

Green, Ali Muhammed Ve Kalinic ile skor üreten ekibimiz ilk beş dakikayı 15-6 önde geçti. Maçtan önce EuroLeague'de aralık ayının en değerli oyuncusu ödülünü alan Vesely'nin savunmadaki yüksek performansıyla üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 21-15 önde tamamladı.

Olympiacos ikinci periyotta skoru 23-23'e getirdi ama takımımız 9-0'lık seriyle 32-23 öne geçti. Ali Muhammed'in basketleriyle farkı çift hanelere taşıyan takımımız devreyi 40-28 üstün bitirdi.

Fenerbahçe Beko ikinci yarıya Ahmet Düverioğlu'nun üst üste üç smacıyla başladı. Farkı bir ara 22 sayıya kadar çıkaran ekibimiz üçüncü periyodu da 68-54 önde geçti. Son çeyrekte Olympiacos farkı dokuz sayıya indirdiği bölümde Guduric ve Ali Muhammed ile basketler bulan Erkek Basketbol Takımımız, rakibin oyuna ortak olmasına izin vermedi. Nikola Kalinic'in de skora katkısıyla üstünlüğünü koruyan takımımız, karşılaşmayı 90-75 kazandı.

20'nci maçında 18'inci galibiyetini alan Fenerbahçe Beko'da Ali Muhammed 13 sayı, 10 asistlik performansıyla yıldızlaştı. Erick Green dörtte dört üçlük isabetiyle 17 sayı üretirken, Kalinic 16, Sloukas 12 sayı kaydetti. 

Türk Hava Yolları EuroLeague'in lideri Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 21'inci maçını 31 Ocak Perşembe günü Almanya'da Bayern Münih ile oynayacak.   

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları