BASKETBOL

EuroLeague’de genel menajerler anketinin ikinci bölüm sonuçları açıklandı

14 Ocak 2019 Pazartesi 22:08

Turkish Airlines EuroLeague’de her yıl 16 takımın genel menajerlerine yöneltilen sorularla düzenlenen ve Avrupa basketbolunun en prestijli anketlerinden biri olan EuroLeague Genel Menajerler Anketi’nin ikinci bölümünün sonuçları açıklandı. Oyuncularımız Jan Vesely ve Kostas Sloukas, ankette birçok alanda dikkat çekici sonuçlara imza attı.

Anketin en çok merak edilen alanlarından biri olan “En Değerli Oyuncu” kategorisinde Jan Vesely, oyların %50’sini alarak ilk sıranın sahibi oldu. Bu kategoride Jan Vesely’nin oy oranına yaklaşabilen herhangi bir aday olmadı. Bilindiği üzere Vesely, EuroLeague’de Aralık ayı MVP’si de seçilmişti.

Ankette “En Spektaküler Oyuncu” kategorisinde Jan Vesely, oyların %18.75’ini alarak üçüncü sırada yer aldı. İlk sırayı, %25’er oy alan Bayern Münih oyuncusu Derrick Willams ile AX Milan oyuncusu Mike James paylaştı. Bu üçlüyü %12.5 oy oranıyla Khimki Moskova’nın yıldız skoreri Alexey Shved takip etti.

En İyi Pasör” kategorisinde ise Kostas Sloukas dikkat çekti. Oyuncumuz, oyların %12.5’ini alarak üçüncü basamakta kendisine yer buldu. Bu alanda ilk iki sırayı %31.25 ile Olympiacos’un guardı Vassilis Spanoulis ve %18.75 ile CSKA Moskova’nın oyun kurucusu Sergio Rodriguez aldı. Real Madrid’in başarılı kısa oyuncusu Sergio Llull de %12.50 ile üçüncü sırayı Kostas Sloukas ile paylaştı.

EuroLeague anketinde genel menajerlere sorulan “Transfer Etmek İstediğiniz Oyuncu” sorusunda ise Jan Vesely, ikinci sırayı üç oyuncuyla paylaştı. CSKA Moskova’nın Fransız yıldızı Nando De Colo %18.75 ile bu alanda ilk sırada bulunurken, Jan Vesely’nin yanı sıra Zalgiris’in Birleşik Amerikalı pivotu Brandon Davies ve Real Madrid’in İspanyol oyun kurucusu Sergio Llull %12.5 ile ikinci sırayı paylaştı.

Basketbolda son ve kritik anlarda skor üretebilme özelliğini anlatan “Clutch Player” alanında ise ilk sırayı %31.25 ile AX Milan guardı Mike James alırken, ikinci sırada ise %18.75 ile Real Madrid oyuncusu Sergio Llull bulunuyordu. Oyuncumuz Kostas Sloukas, üçüncü sırayı CSKA guardı Nando De Colo ile paylaştı. Her iki oyuncu da bu alanda %12.5 oy oranına ulaştı.

En İyi Savunmacı” kategorisinde EuroLeague genel menajerlerinin oyları, ilk sırayı üç oyuncu arasında bölüştürdü. Oyuncumuz Jan Vesely, Real Madrid’in İsveçli forveti Jeffery Taylor ve Anadolu Efes’in Birleşik Amerikalı pivotu Bryant Dunston gibi %12.5 oy oranına ulaştı ve ilk sırayı bu isimlerle paylaştı.