BASKETBOL

Basketbolcularımız Zalgiris Kaunas galibiyetini değerlendirdi

11 Ocak 2019 Cuma 00:21

Basketbolcularımız, Zalgiris Kaunas galibiyetinin ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Oyuncularımızın açıklamalarından derlediklerimiz:

Jan Vesely: Sonuna kadar savaştık ve maçı kazandık

“İyi bir maçtı, zor bir takvimdeyiz. Moskova mağlubiyeti sonrasında buraya gelip, iyi ve enerjiyle oynamak çok kolay değildi ama yine de yaptık. Sonuna kadar savaştık ve maçı kazandık. Umarım iç sahadaki bu galibiyet serisini sürdürebiliriz ve diğer maçlara daha özgüvenle çıkarız.”

Kostas Sloukas: EuroLeague’deki liderliğimizi sürdürmeye devam etmeliyiz

“Reaksiyon vermemiz lazımdı. Zor bir takvim olduğunu biliyoruz, 7 günde 4’üncü maçımızı oynuyoruz. Bence iyi oynadık, iç sahada iyi bir takım karşı akıllıca oynadık ve maçı kazanmayı hak ettik. Melih, her zaman çok çalışıyor. Dört yıldır Melih’i tanıyorum. Nasıl oynadığını ve nasıl çalıştığını biliyorum. Bunu hak ediyor. Khimki maçında da iyi oynamıştı. Tüm takım ve antrenör ona güveniyor. O da sahaya çıktı ve oynadı. Şimdi EuroLeague’de lideriz ve takım halinde bunu sürdürmeye devam etmeliyiz.”

Melih Mahmutoğlu: Biz çok iyi bir takımız

“Her zaman maçı kazanmak önemlidir. Khimki maçını da kazansaydık benim için daha güzel olacaktı. O maçı kötü bir şekilde kaybettik, hatalarımızı izledik ve bugün de o hataları minimize etmeye çalıştık. Evimizde oynadığımız her maça agresif bir şekilde taraftarımızla birlikte başlamamız gerekiyordu ve bugün de öyle oldu. Çok iyi  başlayıp çok iyi bitirdik. Güzel bir atmosfer vardı. Tüm taraftarımıza, takımımıza, oyunculara teşekkür ederiz. Zorlu bir hafta, Pazar günü de kendi evimizde Sakarya ile lig maçımız var. O maçı da atlatıp haftayı inşallah güzel bir şekilde bitiririz.”

“Her maç farklı taktikler olabiliyor. Topu döndürmemiz gerekiyordu, onu da yaptık. Bugün doğru atışları kullandık. Önemli olan da doğru atışları bulmak. Bugün de onu bulduk, üzerine de savunmayı ekledik. Sonunda da rahat bir galibiyet oldu.”

“Biz çok iyi bir takımız. Her oyuncu oynamayı hak ediyor. Oyuna giren her oyuncu da her zaman katkı vermeye çalışıyor. Onun için buralardayız. Bu başarıyı gösteriyoruz. Bu başarıyı göstermeye devam edeceğiz. Önemli olan sezonu iyi bitirmek, takım da bunun bilincinde. İnşallah sakatlıksız bir sezon olur. Arka arkaya çok maç oynuyoruz.  Onun için de her oyuncudan katkı alıyoruz. Bunlar da büyük takımlarda oluyor ve biz de büyük takımlardan bir tanesiyiz.”

“Jan’ın oyunculuğu hakkında konuşacak çok fazla bir şey yok. Büyük bir karakter, büyük bir oyuncu. Fenerbahçe’ye her şeyini veriyor, bunu da sahada görüyoruz. Kanının son damlasına kadar savaşıyor. Oğlu da bence ona bu sene şans getirdi. Onun adına mutluyum. Ailesine, oğluna sağlıklı güzel yıllar diliyorum. Dediğim gibi inşallah güzel bitiririz.”

Ali Muhammed: Takımdaki herkese ihtiyaç var

“Zalgiris agresif bir takım ve biz de onlara karşı aynı enerjiyle oynamalıydık. Bu hafta iki zor deplasman mağlubiyeti aldık ve iyi savunma yapmamız gerekiyordu. Üst üste maçlar yapmak çok zor. Derin rotasyon bu anlarda önemli. Herkese bu tip anlarda ihtiyacımız var.”

Nicolo Melli: Bu formanın hakkını vermemiz gerekiyor

“Enerji önemliydi. Zorlu maçlar sonrasındaki enerji çok önemliydi. Biz yine de işimizi yapmak zorundaydık ve bu formanın hakkını vermemiz gerekiyordu. Bu takımın bir parçası olduğum için çok gururu duyuyorum. Sahada yüksek enerjiyle kalmak çok önemliydi."