BASKETBOL

Zeljko Obradovic: Özel organizasyondan dolayı taraftarlara teşekkür ediyorum

15 Aralık 2018 Cumartesi 16:41

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 11. hafta maçında Afyon Belediyespor’u 92-68 yenerek namağlup liderliğini sürdüren Erkek Basketbol Takımımız da Başantrenör Zeljko Obradovic, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Obradovic sözlerine maç sonundaki atmosfere değinerek başladı. Koç, “Çok güzeldi. Bu özel organizasyondan dolayı taraftarlara teşekkür ediyorum. Maç çok iyiydi. Afyon ekibinin savunma planına göre hazırdık. Kontrol etmeyi başardık. Herkese oynama şansı verdiğim için mutluyum. Bazı oyuncularımı da dinlendirme fırsatım oldu. Çok zorlu bir programımız var. CSKA maçına yani Salı akşamına hazır olmamız gerekiyor. Oyuncularımızı tebrik ediyorum, aynı zamanda rakip takımı da tebrik ediyorum. Sakat oyuncuları var. Kolay değil. Hücum açısından çok net şekilde oynadılar” değerlendirmesinde bulundu.

-Milano maçında çok güzel bir atmosfer vardı ama bugün salonun büyük bir bölümü boştu. Taraftarların maç seçtiğini düşünüyor musunuz? Bu konu hakkında neler söylersin?

Obradovic, “Milano maçında çok güzel atmosfer vardı. Umarım CSKA maçında da olur. Amacımız liderliği korumak, her maç bizim için önemli. Çok güzel bir soru sordunuz. Kime karşı oynarsak oynayalım, salon dolu olmalı. Şunu da vurgulamak istiyorum. 5 yılda gösterdiğimiz performans ve basketbola harcadığımız vakitten dolayı oyuncularım bunu hak ediyorlar” diye konuştu.

-Maçın sonundaki genç oyuncu ile Melih pozisyonunu siz mi çizdiniz?

Koç, “Evet, ben çizdim ama Melih’le de bu konu hakkında konuştum. Güzel pozisyon oldu. Bu da demek oluyor ki, takımda bencil oyuncular yok. Melih ve diğer oyuncular da genç oyunculara yardımcı olmak istiyorlar. Onların duygusal yaklaşımı da çok önemli. Bizden çok onların nasıl davrandığı, reaksiyon gösterdiği önemli.” dedi.