BASKETBOL

Luigi Datome: Çok özel bir andı

30 Aralık 2018 Pazar 18:15

Başarılı performansını Darüşşafaka Tekfen karşısında da sürdüren Luigi Datome, 18 sayıyla maçın skoreri oldu ve galibiyette önemli rol oynadı. İtalyan yıldız, Michael Jordan’ı hatırlatan basketi ile ilgili de açıklamada bulundu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İtalyan oyuncu, “Birbirine yakın iki maç oynamak hiçbir zaman kolay olmuyor. Önemli olan enerji ile oynamamız oldu. Hatalarımızı enerjiyle kapattık. Galibiyetten dolayı mutluyum. Herkese iyi seneler” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençlerin sahada olması, oynaması çok güzel. Ergi 4 yıldır bizimle. Genç ama tecrübeli. Basketbol bilgimi onlarla paylaşıp kariyerlerine ve performanslarına yüzde 1 yüzde 2 katkım bile olsa benim için çok güzel.”

Real Madrid karşısında Michael Jordan’ı hatırlatan basketi ile ilgili de Datome, “Aslında Jordan’ınkine bakarsak pozisyon 1 metre daha alçak. Çok önemli bir pozisyondu. Basketbol adına da ve benim adıma da çok özel bir andı. Önümüzde çok uzun bir sezon var. O yüzden o maçı unutup, tekrardan sıfırdan başlamalıyız. Güzel bir anı oldu. Çok hedefimiz var. Sezon uzun. Konsantre olup, çok çalışıp birbirimize destek olarak devam etmeliyiz" diye konuştu.