BASKETBOL

Fenerbahçe Beko Menajeri Cenk Renda’dan açıklamalar

19 Aralık 2018 Çarşamba 16:51

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Menajeri Cenk Renda, TRT Spor'da yayınlanan Spor Stüdyosu programına bir telefon bağlantısı gerçekleştirerek Beko ile imzalanan isim ortaklığı anlaşması, takımın mevcut durumu ve dün oynanan CSKA Moskova maçında ikinci yarıdaki müthiş geri dönüşle ilgili açıklamalar yaptı.

İlk olarak takımı değerlendiren Takım Menajeri Cenk Renda, "Hocamızın 5. sezonu. Takım her sezon Avrupa’da ses getiriyor. Geçmiş sezonlarda sezon başına biraz kötü başlıyor, sakatlıklarla boğuşuyorduk. Bu sezon form grafiğimiz de müthiş yüksek. Çok çalışılıyor. Hedef, her sene olduğu gibi bu sezonda Avrupa’da zirve. Hedefi koyarken de sezon başında çok iyi çalışma ortamı yakalandı. 3-4 sezondur bir arada oynayan takım. Birbirini tanıyan oyunculardan kurulu bir ekip ve Obradovic gibi bir marka başımızda. Dolayısıyla başarı hep var. Bu sezon inşallah sonuna kadar böyle devam eder." dedi.

Ardından dünyanın önde gelen beyaz eşya markası Beko ile imzalanan isim ortaklığı anlaşmasıyla ilgili konuşan Cenk Renda, "Beko basketbol camiası için çok bilindik bir marka. Geçmiş dönemlerde Beko markasını hem ligimizde hem de Avrupa’da birçok ligde organizasyonlara destek verirken hatırlıyoruz. Herkes Beko’nun spora yapmış olduğu yatırımı biliyor. Bu bağlamda camiamıza sporu ve basketbolu çok iyi bilen bir ortak katıldı. Bunun içinde çok mutluyuz. Bir sponsorluk anlaşmasından öte bir ortaklık olarak görüyoruz. Dünya’daki ekonomik şartları zor olduğu bir dönemde Beko ile ortaklık yapmamıza vesile olan başta Sayın Başkanımız Ali Koç’a, Yönetim Kurulumuza, Şube Yöneticimiz Sayın Semih Özsoy’a ve Beko yetkililerine şahsım adına, camiam adına ve takımım adına çok teşekkürlerimi sunuyorum. Fenerbahçe Beko adı altında Avrupa’da büyük başarılara imza atacağımızın sözünü de şimdiden sizlerin vesilesiyle veriyorum. Bu takım zaten Fenerbahçe Beko olarak Avrupa’nın en önemli kupasını kazanmaya en büyük aday ve bunu da başaracağız. Fenerbahçe ve Beko isimleri sadece başarı hedefleri ve vizyonlarıyla örtüşmüyor. Aynı zamanda hem Fenerbahçe hem de Beko topluma örnek olma, sosyal sorumluluk kavramları konusunda büyük önem taşıyor. Bu bağlamda Beko’nun ‘Şampiyonlar gibi beslen’ adlı bir sosyal sorumluluk projesi var. Biz de Fenerbahçe Beko olarak basketbol takımının tüm bireyleri Beko’nun önderliğindeki bu projeye desteğimizi vereceğiz. Çünkü hepimiz rol modeliz ve çocuklarımıza bu sosyal sorumluluğun en iyi şekilde sunulmasına önem veriyoruz ve bunu sağlayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Son olarak CSKA Moskova karşısında ikinci yarıdaki müthiş geri dönüşle ilgili devre arasında ne yaşandığıyla ilgili de konuşan Cenk Renda, “Kazandığımız maçlarda da kaybettiğimiz maçlarda da hocamızın soyunma odasındaki tavrı hep aynıdır, değişmez. Hocamız hiçbir zaman tatmin olmayan bir hoca. Başarının en büyük sebebi de bu. Hocamız her zaman her şeyin en iyisi olmasını ister. Dün biraz kötü başladık. Kendi seyircimizin önünde alışık olmadığımız şekilde geriye düşünce devre arası hocamız, ‘Siz bu değilsiniz, iyi mücadele edin, basketbolunuzu oynayın zaten sahadan galibiyetle ayrılacağız. Bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımızı buradan üzgün yollamayalım’ gibi konuşmalar yaptı ve taktiğini de verdi. Zaten oyuncular öyle karakterli oyuncular ki sahada hem çubuklunun vermiş olduğu özveri var ve bunu ortaya koyuyorlar hem basketbolu çok seviyorlar hem de Avrupa’nın en değerli oyuncuları. Zaten bunlar birleşince galibiyet de geliyor.” diyerek sözlerini tamamladı.