BASKETBOL

Fenerbahçe 92-68 Afyon Belediyespor

15 Aralık 2018 Cumartesi 14:45

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 11. hafta maçında Afyon Belediyespor ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşılaştı. Takımımız, rakibini 92-68 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Alper Pirşen ve Esra Nazlı Ercan da izledi.

Takımımız, parkeye Erick Green, Ali Muhammed, Nikola Kalinic, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı.

Hava atışı sonrası ilk hücum Fenerbahçemizin olurken, mücadelenin ilk basketi de Nicolo Melli’den geldi(3-0). Rakip ise Cevher Özer’in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutla cevap verdi(3-3). Ahmet Düverioğlu ve Ali Muhammed’in basketleriyle ilk 5 dakikalık bölüm 13-7 üstünlüğümüzle geçildi.  Çeyreğin devamında Afyon Belediyespor, Tyrus Mc Gee ve Serkan Menteşe ikilisiyle farkı 3 sayıya indirdi(15-12). Çeyreğin son 3 dakikalık bölümündeyse Nicolo Melli, Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu’nun etkili oyunuyla farkı açan takımımız, ilk çeyreği 28-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Earl Calloway ve Joffrey Lauvergne’in karşılıklı basketleriyle başladı(30-18).  Rakip takım maçın başında Talat Altunbey ve Cevher Özer’le skoru 30-23’e getirse de, takımımız pota altında Joffrey Lauvergne ile etkili oldu(32-23). Bu bölümde oyuna dahil olan Sinan Güler’in de 4-0’lık serisiyle 36-23’lük üstünlüğü yakalayan Fenerbahçemiz, Melih Mahmutoğlu’nun da skor yüküne ortak olmasıyla soyunma odasına 43-31’lik üstünlükle girdi.

Üçüncü periyota Marko Guduric’in 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, farkı 15 sayıya çıkardı(46-31). Afyon Belediyespor, Tyrus Mc Gee ve Dorukhan Engindeniz’le farkı eritmeye çalışsa da takımımız Ali Muhammed-Nikola Kalinic-Ahmet Düverioğlu üçlüsünün etkili oyunuyla ilk 5 dakikayı 58-44’lük skorla önde geçti. Geriye kalan dakikalarda Erick Green ve Joffrey Lauvergne’la rakip potayı zorlayan takımımız, final periyotuna 66-53 önde girdi.  Mücadelenin dördüncü çeyreğinde de üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Egehan Arna ve Ekrem Sancaklı gibi genç isimlerin de skora yaptıkları katkıyla rakibini 92-68 mağlup etti.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları