BASKETBOL

Melih Mahmutoğlu: "Sahaya karakter koymamız gerekiyordu"

16 Kasım 2018 Cuma 14:03

Fenerbahçe Erkek Basket Takım Kaptanımız Melih Mahmutoğlu ve Nikola Kalinic, Olympiakos karşısında elde edilen galibiyetin ardından Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Melih Mahmutoğlu: Sahaya karakter koymamız gerekiyordu

Maçı değerlendiren Kaptan Melih Mahmutoğlu, zorlu bir maç olacağını bildiklerini belirterek, "Özellikle Vesely'nin yokluğunda daha da zorlu bir maç olacaktı. Sahaya karakter koymamız gerekiyordu. Bunu da maçın başından sonuna kadar gösterdiğimizi düşünüyorum. Ne konuştuysak ne çalıştıysak bu tarafta sahaya yansıttık, mücadele ettik, her ribaunda girdik, her topta elimize vardı. Doğru seçimi de bulunca böyle bir önemli galibiyete adımızı yazdırdık. Hem maç için mutluyuz hem de Vesely'nin baba olmasından dolayı mutluyuz. Kesinlikle o da yanımızda olmak istiyordu maçın sonuna kadar. Sürekli konuştuk. Ona da buradan armağan olsun. Baba oldu, çok güzel bir duygu. Kesinlikle yanımızda olmak istiyordu ama olmadı. Dediğim gibi onun için mutluyuz. Bundan sonra kazanmaya da inşallah aynı şekilde devam ederiz." dedi.

Dört tane kritik üçlük atması hakkında da konuşan Melih Mahmutoğlu, "Her zaman hazır olmaya çalışıyorum. Hocam da aynı şeyi söylüyor zaten ne kadar agresif olmam gerektiğini. Ben de o şekilde kendimi hazırladım. Önemli olan kazanmaktı. Böyle bir Olympiakos deplasmanından galibiyetle ayrıldık. İyi gidiyoruz iyi durumdayız. İnşallah da en sağlıklı en verimli şekilde galibiyet almaya devam ederiz." şeklinde konuştu.

Galibiyetin Vesely'e armağan edilmesinin yanında başka hediyeleri olacak mı sorusunu esprili bir şekilde, "Olacak tabii ki dönelim İstanbul'a. Vaktimiz olmadı hem bebeği hem kendilerini görmeye. Artık adetlerimizi kaç senedir öğrendi. Kaç senedir İstanbul'da. Bir Cumhuriyet takmaya gideriz."şeklinde yorumladı.

Nikola Kalinic: Ezeli bir rekabet ortamı da oluştu iki takım arasında

Maçı değerlendiren Nikola Kalinic, "Olympiakos'a karşı oynamak her zaman zordur burada. Senelerdir üzerine kurulan ezeli bir rekabet ortamı da oluştu iki takım arasında. Fiziksel olarak her açıdan çok zor burada maç oynamak. Her maç bir play-off maçı gibi oynanıyor aslında. Takım olarak birlik olduk. Jan olmasa bile bir şekilde kazanmayı başardık. Jan'ı da tebrik ediyorum baba olduğu için. Ama her türlü  güçlü bir takımız ve kazanmayı başardık." dedi.

Jan Vesely için de özel bir mesaj iletmek isteyip istemediğine ilişkin soruya Kalinic, "Ben özelden eşine de kendisine bütün sevgi dileklerimi gönderdim. Çok fazla sosyal ortamdan duyurmayı sevmem bunları. Ama gerçekten çok güzel bir şey. Bir insanın çocuğu olması basketbol, Fenerbahçe her şey bir yana gerçekten çok güzel bir şey." şeklinde yanıt verdi.