BASKETBOL

Fenerbahçe Göksel Çelik, EuroCup 2’deki ikinci galibiyetini aldı

10 Mart 2023 Cuma 22:07

​EuroCup 2 A Grubu ikinci maçında Polonya temsilcisi Orto-Medico Scyzory Kielce ile Celal Atik Spor Salonu'nda karşılaşan Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, müsabakadan 41-88 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Göksel Çelik, EuroCup 2 A Grubu üçüncü maçında 11 Mart Cumartesi günü 09.00’da Fransız temsilcisi Meylan Grenoble Handibasket ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız; Morteza Abedi, Ferit Gümüş, İsmail Ar, İbrahim Yavuz ve Ümit Bebe beşiyle parkede yer aldı.

İbrahim Yavuz ve Ferit Gümüş’ün 6-0’lık serisiyle maça hızlı başlayan Fenerbahçe Göksel Çelik, Ümit Bebe ve Mortaza Abedi’nin de skor yüküne ortak olduğu ilk çeyreği 16 sayı farkla önde tamamladı. (7-23) İkinci çeyrekte ilk sayılar Fenerbahçemizden geldi. (7-27) Filip Mocko ve Krystian Sobieraj’la üretken bir görüntü çizen Polonya temsilcisine Yamaç Yüksel’le cevap veren Takımımız, soyunma odasına da 21-45’le önde girdi. İlk iki çeyrekte olduğu gibi üçüncü çeyreğe de oldukça iyi başlayan Fenerbahçemiz, farkın 30 sayıya kadar (25-55) çıktığı periyotu 29-61’lik üstünlükle tamamladı. Skor üstünlüğünü final çeyreğinde de koruyan Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, parkeden 88-41 galip ayrıldı.

Normal formatta 5 takımın mücadele edeceği grup maçları Marseille'nın çekilmesi sonucu 4 takımla oynanıyor. Ekipler grupta 3 maç oynayacak ve grup birincisi ile ikincisi tekrar karşı karşıya gelecek. Kazanan takım yoluna nisan ayında İspanya’da düzenlenecek EuroCup 2 final grubunda devam edecek. Kaybeden takım ise EuroCup 3 final grubunda mücadele edecek.

Skor dağılımımız: İbrahim 19, Hassan 13, Ferit 12, İsmail 10, Morteza 10, Murat 9, Yamaç 9, Semih 4, Ümit 2.

Basın Fotoğrafları