KULÜP

Kalpler engel tanımaz: Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın Başantrenörü Can Aksu ile oyuncularımız FBTV’nin konuğu oldu

03 Aralık 2021 Cuma 15:58

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın Başantrenörü Can Aksu ile oyuncularımız Kinem Kulbay ve Ferit Gümüş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Fenerbahçe TV’nin konuğu oldu.
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireyler için farkındalık yaratmak amacıyla Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımlarının da katılımıyla düzenlenen Dostluk Kupası’nın konuşulduğu programda, Başantrenörümüz Can Aksu ile oyuncularımız Kinem Kulbay ve Ferit Gümüş’ün Dünya Engelliler Günü’yle ilgili duygu, düşünce ve temennileri paylaşıldı.
 
Günün önemiyle ilgili değerlendirmeler yapan Başantrenörümüz Can Aksu, “Bugüne farkındalık olarak bakıyoruz. O kadar çok engelli vatandaşımız var ki… 365 günün her günü farkındalık yaratılmalı, sadece1 güne sığdırılmamalı. Tek isteğimiz tüm dünyada olduğu gibi engellilere 365 gün değer verilip farkındalığı görelim.” dedi.
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratılması gerektiğinin altını çizen Kinem Kulbay ile Ferit Gümüş ise, “Evden dışarı çıkamayan, çıkmak isteyip de desteklenmeye engellilere bir farkındalık yaratalım. Ebeveynlerine bir çağrı gönderelim; onlara destek olsunlar, çocuklarına güvensinler. Onlar dışarı çıkıp sosyal aktivitelere karıştığında hepsinin çok büyük işler başaracağını düşünüyorum.” diye konuştu.
 
Engelsiz bir dünya için ailelere de çok iş düştüğünü belirten Can Aksu, engelli çocukların eve kapatılmaması ve yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Avrupa’da tekerlekli sandalyesiyle sokağa çıkan bir vatandaşın tüm şehri gezebildiğini hatırlatan Aksu, ülkemizde de engellilere göre planlamalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı.
 
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın lig serüveniyle ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı programda Başantrenörümüz Can Aksu ile oyuncularımız Kinem Kulbay ve Ferit Gümüş Tüm taraftarlarımızı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın maçlarına davet etti.