ATLETİZM

Atletizm Şubemiz Süper Lig Final Yarışları’nda erkeklerde şampiyon, kadınlarda ikinci oldu

21 Ağustos 2019 Çarşamba 20:04

Turkcell Süper Lig’de 2019 şampiyonlukları Bursa’da 20-21 Ağustos tarihlerindeki final etabıyla belirlendi. Fenerbahçemiz erkekler liginde zirveye çıkarken, kadınlarda ise ikinci oldu.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve İlker Dinçay ile birlikte Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Atletizm Şubemiz Sorumlusu Gürsel Özyurt da final yarışlarını yerinde takip etti.

Bursa Atıcılar Pisti’nde iki gün süren Turkcell Atletizm Süper Ligi mücadelesinde Erkekler Ligi’nde Fenerbahçemiz, ilk kademedeki 149 puanının yanına ikinci kademede 150 puan ekledi ve toplamda 299 puanla zirveye çıktı. ENKA Spor 288 puanla ikinci olurken, Galatasaray da 204 puanla ligi üçüncü bitirdi.

Kadınlar Ligi’nde ise ENKA, 297 puanlık toplamıyla ilk sırada yer alırken, Fenerbahçemiz 264 puanla ikinci, Beşiktaş da 238 puanla üçüncü oldu.

Ligde son gün mücadelelerinde günün rekoruna imza atan isim milli atletimiz Ersu Şaşma oldu. 20 yaşındaki sporcumuz, 2016 Avrupa Şampiyonu Polonyalı Robert Sobera ile çekiştiği yarışmada 5.50’lik dereceyle kendisine ait U23 Türkiye rekoruna 5 santimetre ekledi. Öte yandan üç adımda Beyza Tilki 13.54 atlayarak kişisel en iyisini yaptı ve Avrupa U23 ikincisi Tuğba Danışmaz’ı geçti.

Final etabı ikinci gün yarışlarında piste çıkan atletlerimizden; 200 metrede Ramil Guliyev 20.91’lik derecesiyle, 800 metrede Ferguson Cheruıyot Rotich1:49.24’le, 3000 metre engellide Hilal Yego 8:32.85’lik derecesiyle, disk atmada İrfan Yıldırım 57.33’lük derecesiyle, cirit atmada Emin Öncel 72.86’yla, 4x400 metrede Akın Özyürek, Ferguson Cheruiyot Rotich, Aron Kipchumba Koech, İlyas Çanakçı’dan oluşan takımımız 3:07.07’lik derecesiyle kürsünün ilk basamağında yer aldı. 3000 metrede Aras Kaya 8:09.77’lik derecesiyle, uzun atlamada Alper Kulaksız 7.46’yla, sırıkla atlamada Ersun Şaşma 5.50’lik derecesiyle ikinci, 110 metre engellide de Furkan Aktaş 14.58’le üçüncü oldu.

Kadınlarda ise üç adım atlamada Beyza Tilki 13.54’lük derecesiyle ilk sırada yer alırken; 4x400 metrede Leyla Yanardağ, Derya Yıldırım, Zehra Oral ve Emel Şanlı Kırcın'dan oluşan takımımız 3:44.36’lık derecesiyle, 200 metrede Mizgin Ay 24.10’luk derecesiyle, gülle atmada Pınar Akyol 16.08’le, çekiç atmada Tuğçe Şahutoğlu 65.07’lik derecesiyle ikinci; 5000 metrede Büşra Nur Koku 17:24.21’lik derecesiyle, yüksek atlamada Rümeysa Ökdem 1.73’lük derecesiyle üçüncü sıraya yerleşen atletlerimiz oldular.

Süper Lig’de müsabakaların sonunda yapılan seremoniyle takımlara ve sporculara kupaları ile madalyaları teslim edildi.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve İlker Dinçay ile birlikte Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya ve Atletizm Şubemiz Sorumlusu Gürsel Özyurt, kupa ve madalya töreninin ardından
Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. 

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş: Başarılarda emeği olan herkesi tebrik ederim

Erkeklerde geçen sezon kazandığımız şampiyonluğu bu sene koruduk. Herkese teşekkür ediyorum. Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun destekleriyle şubemizi bugünlere getirdik. Bu şampiyonluğu tekrar koruduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdi hep beraber bu kupayı Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay: Her branşta şampiyonluğa oynayan bir kulübüz

Atletizm, Fenerbahçe’nin her branşta olduğu gibi her zaman şampiyonluğa oynadığı diğer branşlardan bir tanesi. 2 gündür yarışları takip ediyoruz ve pırlanta gibi gençlerimiz burada Türkiye rekorlarıyla, olimpiyat kotalarıyla devam ediyorlar.  Erkeklerde birinci, kadınlarda ikinci olduk. Şubemizin altyapısı da çok değerli. Genç atletlerimiz de hem kadınlarda hem erkeklerde şampiyon oldular ve önümüzdeki günlerde Avrupa şampiyonluğu için yarışacaklar. Biz, gururlu ve mutluyuz. Biz, her zaman dediğimiz gibi dünyanın en büyük spor kulübüyüz. Başkanımıza da desteği için tekrar teşekkür ediyoruz ve galibiyeti Başkanımızla, Yönetim Kurulumuzla kutlamak için sabırsızlanıyoruz.

Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya: Erkek takımımız üst üste ikinci kez şampiyon oldu

Erkek takımımız üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Kadınları bu sene kaybettik ama önümüzdeki yıllarda hem erkeklerde hem de kadınlarda şampiyonluğu kutlayacağımıza inanıyoruz.

Atletizm Şubemiz Sorumlusu Gürsel Özyurt: Çok mutluyuz ve çok gururluyuz

Ersu Şaşma’yı tebrik ederim. Kendisine ait olan Türkiye rekorunu geliştirmiş oldu. Önümüzdeki yıllarda hem kulübümüz hem de milli takım olarak daha fazla faydalanacağımızı ve uluslararası çapta madalyalar geleceğini düşünüyorum. Erkek takımımız haziran ayında yapılan ilk denemede birinci sırada bitirmişti, bu birinciliğini de devam ettirdi. Çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Sporcularımız bir takım olduklarını gösterdiler. Dün ve bugün yapılan 20 branşın ardından birlik içinde birinciliğe koşmuş oldular. Hepsini tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu başarıyı hem kadınlarda hem erkeklerde yeniden yaşarız. Başkanımız Ali Koç’a, Yönetim Kurulumuza teşekkür ederiz.”

Hem kadınlarda hem de erkeklerde iki kupayı da almak istiyorduk. Ama haziran ayında yapılan ilk kademede kadınlarda maalesef bir takım şansızlıklar yaşadık. Tabii ne sporcuların ne de antrenörlerin elinde olan şanssızlıklar yaşandı. O sebeple bugün ikincilik kupası aldılar ama genel olarak ben memnunum. Kadın ve erkek sporcularımıza çok teşekkür ediyorum.

Haberin diğer fotoğrafları

/