ATLETİZM

Turkcell Süper Lig'in ilk kademe yarışları tamamlandı

20 Haziran 2019 Perşembe 22:00

Atletizmde yılın en önemli organizasyonu olan Süper Lig'in ilk kademe müsabakaları Bursa Atıcılar Pisti'nin ev sahipliğinde tamamlandı.

İki gün süren organizasyonun son gününde de başarılı sonuçlar elde eden sporcularımızı; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş ve İlker Dinçay yalnız bırakmadı.

Ligde ilk yarışmalar sonrasında Fenerbahçemiz, erkeklerde 149 puanla birinci olurken; kadınlarda ise 131 puanla genel sıralamada ikinci sırada yer aldı.

Erkekler 200 metrede Ramil Guliyev, 800 metrede Ferguson Rotich, 3000 metre engellide Hilal Yego yarışlarını kazanırken; 3000 metrede Aras Kaya, 110 metre engellide ise Furkan Aktaş ikinci oldu.

Erkekler sırıkla atlamada sporcularımızdan Ersu Şaşma, çekiç atmada Özkan Baltacı, disk atmada İrfan Yıldırım, cirit atmada Emin Öncel birinci olurken; Alper Kulaksız uzun atlamada ikincilik elde etti. 

4x400 metre bayrak yarışında da Aron Kıpchumba Koech, Ferguson Cheruıyot  Rotıch, İlyas Çanakçı ve Akın Özyürük’ten oluşan Takımımız birinci oldu.

Kadınlarda 1500 metrede Viola Cheptoo, 100 metre engellide Şevval Ayaz birinci sırada  yer alırken; 5000 metrede Delvine Relin, 3000 metre engellide Özlem Kaya, üç adım atlamada Beyza Tilki, çekiç atmada ise Tuğçe Şahıtoğlu ikinci sırada yer aldı.

4x400 metre bayrak yarışında mücadele eden Emel Şanlı Kırcın, Viola Cheptoo, Derya Yıldırım ve Mizgin Ay’dan oluşan Takımımız ikinci sırada yer aldı.

Süper Lig’de ikinci kademe mücadeleleri 20-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak ve şampiyonlar ortaya çıkacak.

Haberin diğer fotoğrafları

/